Successos

ROBATORIS A DOJO

Atrapen tres lladres que traginaven una tona de cable de coure a Vidreres

Els vigilants municipals van detectar una furgoneta sospitosa al polígon i quan els Mossos van identificar els ocupants van trobar-los el material robat

Els Mossos van detenir dissabte a Vidreres quatre lladres que portaven un carregament d'una tona de cable de coure robat a l'interior de furgoneta.

Pels voltants de dos quarts de nou, els Mossos van rebre una trucada dels vigilants municipals de Vidreres. Els vigilants els van explicar que havien detectat la presència d'una furgoneta sospitosa al polígon de la població.

Estirat sobre el cable

Quan la dotació dels Mossos va arribar al costat del vehicle, una Ford Transit de color blau, van veure com anava carregada fins al capdamunt de cables de coure. En total, transportava prop d'una tona d'aquest material, procedent de línies de telèfon i d'electricitat. Fins i tot, com que no hi havia més lloc, un dels quatre ocupants viatjava estirat damunt de la càrrega.

Quan els agents van demanar als homes d'on havien tret tot el coure, cap d'ells els va saber donar una explicació convincent. Per això, els Mossos d'Esquadra van traslladar tant el vehicle com els ocupants fins a la comissaria de Santa Coloma de Farners, on els quatre lladres van quedar detinguts per un delicte de receptació.

23 sacs plens a vessar

Un cop a lloc, els mossos van buidar tota la càrrega que transportava la furgoneta. En total, van trobar 23 sacs de 50 quilos cadascun plens a vessar de cable de xarxa, amb els connectors i terminals corresponents. A més, també van descobrir més d'una trentena de talls de cable elèctric enrotllats, corresponents a línies de mitjana i baixa tensió.

D'altra banda, a la part de càrrega també hi havia un tall de cable de coure d'una línia d'alta tensió. I finalment, els agents van trobar quatre sacs plens de tubs d'aquest material, amb uns pesos que oscil·laven dels 20 als 30 quilos. Tots els quatre ocupants de la furgoneta tenien antecedents. Es tracta de tres veïns de Sant Feliu de Guíxols i d'un altre del municipi veí de Platja d'Aro.

Els detinguts, tots de procedència marroquina, van passar diumenge a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners. Després de prendre'ls declaració, el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs.

Els Mossos investiguen ara la procedència del carregament de la furgoneta. En principi no es considera probable que sigui el cable robat a la vall de Llémena. Durant les darreres setmanes, a les comarques gironines hi ha hagut un autèntic degoteig de robatoris de coure.

Lladres de cases

Els Mossos també han detingut al Vendrell (Baix Penedès) tres homes a qui se'ls imputa robatoris a cases del Vendrell, Calafell i el Francàs, al Baix Penedès, però també a Roses. Els Mossos d'Esquadra seguien la petja dels arrestats des del passat mes de juliol, quan un agent fora de servei va detectar un cotxe que feia moviments sospitosos. Els arrestats, especialitzats a saquejar cases d'urbanitzacions, preparaven més robatoris.

LES XIFRES

23
saques
havien emplenat els lladres atrapats a Vidreres amb el cable de coure que havien robat.
400
milers
d'euros és el valor dels quatre camions que els lladres es van endur d'una empresa de Masdenverge.

Roben quatre camions per la festa de Masdenverge

Uns desconeguts van robar, divendres passat a la matinada, quatre camions de les instal·lacions de l'empresa d'àrids Aritosa, situada vora el barranc de la Galera dins del nucli urbà de Masdenverge (Montsià). Segons ha explicat un dels responsables de l'empresa, Dani Tomàs, el robatori va tenir lloc entre la una i les tres de la matinada. Els lladres es van emportar tres camions dúmper de tres eixos i un camió de quatre eixos, tots de marca Iveco i valorats en uns 400.000 euros. El robatori es va produir durant els dies de festa major a la població i, de fet, alguns veïns van assegurar, posteriorment, haver vist com els camions circulaven pel nucli urbà ben entrada la matinada.

Després de rebentar el cadenat de la tanca exterior, els lladres van accedir a l'aparcament de camions de la planta d'àrids forçant-ne també l'accés, just poca estona després que el vigilant, cap a la mitjanit, comprovés que estava tot en ordre. Tot això va passar en plena festa major del poble i mentre la majoria dels habitants participaven en els actes fins entrada la matinada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.