Successos

L’implicat en el cas Comas que s’havia evadit acaba condemnat a sis anys

Tot i que els indicis eren els mateixos que apuntaven els dos homes que van ser absolts el 2021, Ahmet Kurti no els va rebatre davant del tribunal

L’Audiència de Girona ha condemnat a sis anys de presó Ahmet Kurti per la seva participació en l’assalt que el 18 de novembre del 2012 va costar la vida a l’hoteler Jordi Comas, president de la patronal gironina a la seva casa de Platja d’Aro. Kurti ha estat jutjat ara en solitari perquè l’any passat, quan es va celebrar el judici contra dos homes més, estava evadit, però el setembre del 2021 se’l va localitzar i empresonar. Dels setze homes que van arribar a ser arrestats pel cas, no se’n va acusar cap d’homicidi perquè ni els Mossos ni el fiscal no van poder identificar qui eren els tres homes que havien entrat a l’habitatge, que havien colpejat i lligat Carme Hospital ni qui havia ofegat materialment Comas, però l’any passat ja van ser jutjats dos homes (Valentino Gjeloshi i Moussa Allaoui) per la seva participació en l’assalt a Platja d’Aro i en el robatori a Sant Cugat del cotxe que van fer servir, però tots dos van ser absolts. Tot i que els indicis que assenyalaven Kurti eren els mateixos que implicaven Gjeloshi i Allaoui (les imatges d’unes càmeres de seguretat i l’ADN trobat al cotxe utilitzat per a la fugida), l’Audiència ha considerat que Kurti no va donar arguments que rebatessin els indicis que l’incriminaven que en el seu cas eren tant les càmeres que el situaven a prop de l’escena del crim juntament amb Allaoui com i l’ADN trobat al cotxe, on també se’n va trobar de Gjeloshi. “L’acusat ha renunciat voluntàriament a donar explicacions sobre les dues circumstàncies que l’incriminen i s’ha limitat a contestar dues preguntes de la seva representació lletrada, vagues i genèriques, sobre si va participar en els dos assalts, responent de forma negativa però sense endinsar-se a explicar les dades que el lliguen als fets”, exposa el text de la sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Adolfo García Morales, igual que de la sentència absolutòria de Gjeloshi i Allaoui.

L’explicació que va donar Gjeloshi per explicar que el seu ADN fos al cotxe on també es van trobar capses de joies robades a la casa de Jordi Comas, va ser que en aquella època, el 2012, ell es dedicava a comprar joies robades i després les venia al mercat negre, i que es va citar amb un venedor, que no va identificar, i van fer els tractes dins d’aquell cotxe. Mentre mercadejaven tots dos van fumar i d’aquí que hi hagués el seu ADN en una burilla. I Alloui va explicar que ell passava marihuana i havia quedat allà amb un desconegut per fer l’entrega. Tots dos s’autoinculpaven d’uns delictes (receptació i tràfic de droga) dels quals no se’ls acusava, i per tant no se’ls podia condemnar.

LA DATA

18-11-2012
L’hoteler
Jordi Comas va morir a mans d’uns lladres que van assaltar casa seva.

LA XIFRA

16
homes
, van detenir els Mossos pel crim, però cap ha estat jutjat per l’homicidi, que queda impune.

Investigació, expulsió i taxació

La sentència que condemna Kurti pels delictes (en concurs medial) de robatori amb força en casa habitada, robatori amb violència i detenció il·legal, també ordena deduir testimoni de particular (obrir noves diligències) contra Moussa Allaoui per un delicte de fals testimoni perquè en la declaració en el judici contra Kurti en què ell va declarar com a testimoni, i per tant tenia l’obligació de dir la veritat, es va contradir en relació amb el que havia dit quan va ser interrogat com a acusat. En la seva declaració com a testimoni no va admetre que hagués contactat amb Kurti per vendre-li droga. L’Audiència també resol enviar la sentència condemnatòria a la Policía Nacional per si, un cop complerta la pena, considera que es pot expulsar Kurti per raons administratives. I també ordena que es faci la taxació de les joies robades a casa de Jordi Comas a efectes d’establir la indemnització que el condemnat hauria d’assumir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia