Punt divers

Sis cooperatives del Priorat es fusionen

Amb aquesta fusió es pretén potenciar les vendes als mercats exteriors, especialment a Amèrica del Sud

Les assemblees generals de sis cooperatives de la comarca tarragonina del Priorat han acordat fusionar-se i convertir l'empresa cooperativa de segon grau en la qual participaven, Vinícola del Priorat, en cooperativa de primer grau.

Segons informa la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), les cooperatives que fins ara estaven associades a la cooperativa de segon grau, els socis de la qual són obligatòriament altres cooperatives, i que han decidit fusionar-se són Agrícola del Lloar, Agrícola de Gratallops, Celler de la Vilella Alta i Celler i cooperativa de consum de la Vilella Baixa.

Amb aquesta fusió es pretén potenciar les vendes als mercats exteriors, especialment a Amèrica del Sud i, en concret, a Mèxic, el Brasil, El Salvador i Panamà.

Altres nous projectes que s'impulsaran són la consolidació de la agrobotiga de Gratallops com a punt de venda de productes de qualitat i convertir la botiga de la cooperativa de consum de la Vilella Baixa en una nova agrobotiga, a més d'estudiar la instal·lació d'una gasolinera.

Aquesta fusió permetrà, segons la FCAC, agilitar la gestió, reduir costos, augmentar el nivell de competitivitat al mercat i fer rendible el patrimoni.

En aquest sentit, també es preveu millorar els serveis als socis en els sectors de fruita seca, seccions de crèdit, assegurances, subministraments i gestió de terres, a més de sistemes de cultiu respectuosos amb l'entorn i el medi ambient i potenciar que bona part de les finques dels socis de la nova cooperativa estiguin situades dins l'espai del Parc Natural del Montsant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.