Successos

Itàlia

Condemnat a cadena perpètua l’infermer que va matar set ancians en una residència

L’acusat va utilitzar fàrmacs com la insulina o anticoagulants per assassinar les víctimes

El tribunal també el considera culpable de l’intent d’homicidi de quatre persones més

El tribunal de la ciutat italiana de Macerata (centre) ha condemnat aquest dimecres a cadena perpètua un infermer que va matar set persones en una llar d’avis amb diversos fàrmacs.

La cort ha considerat culpable en primera instància l’infermer Leopoldo Wick, de 59 anys i natural d’Ascoli Piceno, a la regió de les Marques, de l’homicidi consumat de set ancians i de la temptativa amb quatre més a la residència geriàtrica del poble d’Offida.

Els assassinats els va perpetrar del 2017 al 2019 per mitjà de l’administració d’insulina i psicofàrmacs a ancians dels quals havia de tenir cura, segons informen els mitjans. Wick ha estat acusat d’“administrar repetides i indegudes dosis de fàrmacs com la promazina, la insulina o anticoagulants” a nivells “no necessaris, elevats o absolutament contraindicats”.

Al veredicte que estableix la seva cadena perpètua, el tribunal de Macerata accepta l’agreujant d’haver comès els crims recorrent a “mitjans insidiosos”, és a dir, que provoquen mal sota una aparença inofensiva, com ara fàrmacs com la insulina.

Els jutges li han atribuït set dels vuit casos d’homicidi que se li imputaven.

L’infermer ha intentat defensar sense èxit la seva innocència durant el judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia