Successos

estats units

La policia dels EUA identifica un violador en sèrie de la dècada dels 80

El presumpte culpable ha estat detingut per una prova d’ADN en relació amb altres casos de l’any 2019

La Unitat de Casos Oberts de la Policia del comtat de Broward, al sud de Florida, ha identificat aquest dimarts una persona a la qual ha qualificat de “violador en sèrie” que hauria actuat a la regió a mitjans dels anys 80.

Robert Koehler, l’anomenat “violador de la funda de coixí” se sap que va violar a sis dones, el nom de les quals s’ha donat a conèixer avui, però es tem que van ser més les possibles víctimes.

L’Oficina del Comtat de Broward ha indicat en un comunicat que el juny de 1984 una dona que vivia en un apartament en Pompano Beach va sofrir un atac “cruel i violent” a la seva casa, on va ser “brutalment violada a punta de ganivet” per un home que va irrompre al seu apartament.

Aquest va ser només un dels casos d’aquest violador que “va terroritzar el sud de Florida”, on desenes de dones van denunciar haver estat víctimes d’un home que seguia aquest mateix patró d’actuació, encara que fins ara només està acusat de sis casos d’agressió sexual.

La Unitat de Casos Oberts va començar a lligar caps en 2019 quan el sergent Kami Floyd va començar a investigar milers de casos d’agressió sexual de la dècada de 1980 i va connectar elements similars.

En aquestes dates, els fiscals del veí comtat de Miami-Dade van anunciar l’arrest de Koehler per un delicte sexual i Floyd va demanar una mostra de l’ADN del sospitós i les anàlisis van demostrar que estava relacionat amb els casos de Broward.

Koehler es troba actualment sota custòdia a Miami-Dade i pròximament serà traslladat a Broward per a enfrontar els càrrecs en contra seva.

“En almenys vuit ocasions en 1984 i 1985, els detectius creuen que Koehler es va colar en cases en el comtat de Broward a altes hores de la nit o en les primeres hores del matí a través de portes obertes i va atacar a les seves víctimes mentre dormien o es preparaven per a anar al llit”, ha indicat la Policia en un comunicat.

El sobrenom de “violador de la funda de coixí” es deu al fet que a vegades cobria d’aquesta manera els caps de les seves víctimes o la seva pròpia.

Koehler amenaçava a les dones amb matar-les a elles o als seus familiars abans de violar-les i robar-les i es va convertir en un cas molt mediàtic en l’època, però davant falta de proves va quedar en l’oblit fins ara, segons les autoritats.

La policia ha demanat a la població que es posi en contacte amb ells si pensen que van poder ser víctimes de l’acusat, perquè temen que pot haver-hi més víctimes que encara no han compartit les seves històries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]