Successos

Alemanya

Les autoritats confirmen que l’autor de l’atropellament a Berlín pateix “trastorns psíquics”

El govern regional desmenteix que es trobés cap “confessió” o carta anunciant atacs

Una persona va morir i 29 van resultar ferides en l’incident, sis de les quals en estat crític

Les autoritats de Berlín han confirmat aquest dijous que el conductor de l’automòbil que ahir dimecres va atropellar un grup d’estudiants en la ciutat, amb el resultat d’una víctima mortal i sis ferits greus, va actuar deliberadament i té un historial de “trastorns psíquics”.

La responsable d’Interior del govern regional berlinès, Iris Spranger, ha informat que, d’acord amb les informacions en curs, l’home, d’origen armeni i nacionalitzat alemany el 2015, havia patit en el passat problemes mentals.

L’individu també té antecedents policials per comportament agressiu i delictes violents, però no consten d’ell “dades rellevants” que apuntin a activitats o vincles amb organitzacions anticonstitucionals.

Spranger ha insistit que en l’automòbil que va causar l’atropellament no es va trobar cap “confessió” o carta anunciant atacs, contràriament a les informacions que van difondre alguns mitjans ahir a la tarda, tot i que sí que hi tenia cartells i escrits relacionats amb Turquia. Es tracta, segons “Der Spiegel”, de cartells al·lusius al genocidi del poble armeni per part de Turquia.

La responsable d’Interior, del Partit Socialdemòcrata (SPD), ja va avançar ahir que la tesi principal era que es tractava d’un atropellament intencionat, derivat dels trastorns mentals del conductor, tot i que encara no s’han descartat altres vies d’investigació.

El canceller alemany, Olaf Scholz, va condemnar ahir a la nit el “brutal atac”, que es va produir en una concorreguda zona comercial de Berlín. La víctima mortal és una mestra de 51 anys que visitava la capital alemanya amb un grup d’uns vint estudiants, catorze dels quals van patir ferides de diversa consideració.

En total, l’incident va deixar 29 persones ferides, sis dels quals en estat crític.

El detingut conduïa un Renault Clio gris metal·litzat, propietat de la seva germana. Segons la reconstrucció del succés, l’home es va llançar amb el seu vehicle contra el grup escolar, després va tornar a la calçada, va recórrer uns 200 metres i va estavellar el cotxe contra l’aparador d’una perfumeria.

L’home va intentar fugir a peu, però diversos vianants el van retenir i poc després va ser detingut per una patrulla policial.

L’atropellament múltiple va passar molt a prop de la Breitscheidplatz, la cèntrica plaça on al desembre de 2016 el terrorista gihadista tunisià Anis Amri es va llançar amb un camió robat contra un popular mercat de Nadal i va matar 13 persones de diverses nacionalitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia