Successos

Estats Units

Almenys 3 morts en un accident ferroviari a Missouri

Un tren de passatgers ha descarrilat en topar amb un camió en un pas a nivell

És el segon incident similar amb víctimes mortals en dos dies

Almenys tres persones han mort i una cinquantena han resultat ferides en el descarrilament d’un tren de passatgers dilluns a l’Estat Missouri, a l’Oest Mitjà dels Estats Units d’Amèrica (EUA).

L’accident s’ha produït cap a la una de la tarda en una zona deshabitada situada a unes 100 milles (160 Km.) de Kansas, la ciutat més poblada de Missouri. El comboi, que ha sortit de Los Angeles (Califòrnia) amb destinació a Chicago (Illinois), ha topat en un pas a nivell sense senyalització lluminosa amb un camió que obstruïa les vies, segons han informat les autoritats locals.

El tren, on viatjaven unes 250 persones, ha descarrilat com a conseqüència de la topada i han mort dos dels passatgers. L’altra víctima mortal era al camió.

Aquest és el segon accident ferroviari mortal en els dos darrers dies als Estats Units. Diumenge van morir tres persones quan un comboi d’Amtrak, amb almenys 100 passatgers, va xocar amb un automòbil en un pas d’una zona rural del nord de Califòrnia, a prop de Brentwood. Les tres víctimes viatjaven al cotxe, on hi havia dues persones més que van resultar ferides.

Els dos incidents han passat en un tipus de pas a nivell molt habitual al sistema ferroviari dels EUA, sobretot a àrees poc habitades, sense tanques ni senyals lluminoses o sonores que avisin de l’arribada d’un tren. En aquests encreuaments els vehicles de carretera estan obligats a aturar-se.

La Junta Nacional de Seguretat al Transport (NTSB, en anglès) ha anunciat que investigarà els enregistraments de seguretat dels trens i la velocitat a la que viatjaven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia