Successos

Unes obres estronquen la mítica i abundosa font dels Burros de Planoles

Els operaris que instal·laven cables van tallar la conducció fent les rases i la font no raja

S’han compromès a restablir el raig d’aigua per dimarts que ve

La llegendària font dels Burros de Planoles, considerada per alguns la font amb la millor aigua del món, no raja des de fa dies per culpa d’unes obres de soterrament de cablejat elèctric que s’estan fent a la població.

La constatació que el raig de la font, situada al camí de Fornells, prop de l’església, s’havia estroncat va causar sorpresa i indignació als usuaris, però sobretot als descendents de l’home que va construir la font, que des de fa 200 anys dona aigua a bestiar i gent i atrau viatgers i forans que s’hi aturen per beure i omplir garrafes. Va començar sent un rec, després, es va canalitzar i, fa uns 90 anys i es van posar tubs de plom que després van ser substituïts per uns altres de goma.

No va costar gaire de saber per què la font havia deixat de rajar: els operaris que havien fer rases profundes per passar fils dels cablejat elèctric havien tallar la goma que conduïa l’aigua cap a la font. La secció del tub era ben visible.

Com que la cosa no podia quedar així, perquè la població no acceptava perdre l’aigua de la font dels Burros, dijous, es va muntar una reunió amb les autoritats municipals, els responsables de l’empresa i un descendent de l’artífex de la font. En va sortir un acord: l’empresa restablirà el broll d’aigua de la font dels Burros. Un responsable de l’empresa va explicar, dijous davant de la font, que ja que s’ha malmès el tub vell ara hi instal·laran un tub homologat per la conducció d’aigua de boca. Dimarts, la font ha de tornar rajar.

LA XIFRA

200
anys
feia que la font dels Burros rajava sense interrupció.

LA DATA

12.07.22
La font
ha de tornar rajar, després que l’empresa hagi posat una canalització nova.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia