Successos

Un incendi amenaça les sequoies mil·lenàries de Yosemite

El foc ha duplicat la seva extensió durant el passat cap de setmana

Els bombers l’han aconseguit contenir un 25%

Un incendi ocorregut al Parc Nacional de Yosemite ha fet saltar totes les alarmes de les autoritats locals. I és que, tot i que encara es troben fora de perill, les flames s’han acostat perillosament a Mariposa Groove. Sumat a això, centenars d’habitants locals i campistes han hagut de ser desallotjats.

Mariposa Groove és una arbreda fundada el 1857 molt coneguda dins de Yosemite. La raó és que acull més de 500 sequoies gegants, un dels principals reclams ecològics i turístics de Yosemite.

El gran incendi que crema des del 7 de juliol passat ha estat contingut en un 25 % pels bombers durant aquest dilluns , segons va informar el Servei Nacional de Parcs dels EUA.

El foc, batejat com a Washburn, ja ha arrasat 1.100 hectàrees a la zona sud del parc. L’incendi va duplicar la seva extensió durant el cap de setmana al voltant del bosc Mariposa Groove on alguns dels arbres, amb edats de fins a 2.000 anys, arriben a alçades de gairebé 80 metres.

El portaveu del parc, Scott Gediman, va dir als mitjans que la cabana Galen Clark, una estructura històrica dins del perímetre, va ser coberta amb un embolcall no inflamable.

Aquesta cabana va pertànyer al primer guardabosc de Yosemite, que va ser qui va convèncer els legisladors que protegissin el bosc Mariposa Grooveque es va convertir en parc nacional el 1890.

S’espera que el fum aixecat per l’incendi Washburn arribi a la zona de la Badia de San Francisco, segons l’Oficina de Gestió de Qualitat d’Aire a l’àrea de la Badia.

Segons va explicar Gediman, el foc forma part del procés natural dels boscos i ajuda a la subsistència de les sequoies perquè contribueix a fer que les llavors surtin i regenera el sòl i l’hàbitat de la fauna. Tot i això, un foc de grans dimensions com l’actual pot provocar danys importants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia