Punt divers

Neix una plataforma contra el projecte d'ampliació de la zona industrial de Collbató

'Salvem Montserrat' és la plataforma ciutadana que s'ha creat per aturar el projecte d'ampliació de la zona industrial Les Ginesteres que l'Ajuntament de Collbató va aprovar el passat 3 de maig.

El projecte vol ampliar la zona industrial Les Ginesteres a Collbató, als peus de Montserrat, de 7 hectàrees, a 21 hectàrees més.

Segons la plataforma, "el projecte representa la destrucció del millor sòl agrícola de Collbató i una amenaça per a l'entorn privilegiat de Montserrat, molt especialment per als espais del Parc Natural de Montserrat i de la Xarxa Natura 2000 que limiten amb el nou polígon". L'equip de govern de Collbató està tirant endavant l'ampliació malgrat els informes desfavorables dels serveis tècnics d'Urbanisme i de Medi Ambient, que la consideren desproporcionada.

"En realitat, es tracta d'un polígon, que admet activitats altament contaminats, amb 9,2 hectàrees ocupades per més de 140 naus industrials de 12 metres alçades i aparcaments per a més de 1.000 vehicles", segons 'Salvem Montserrat'.

A Collbató, poble de 3.500 habitants, ja s'han recollit 1.200 al·legacions contra el projecte de zona industrial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.