Successos

estats units

Quatre morts en un nou tiroteig massiu als EUA

Un home armat amb un fusell irromp en un centre comercial a l’estat d’Indiana i obre foc indiscriminadament contra els clients

L’atacant ha estat abatut per un civil que anava armat

Un nou tiroteig massiu va tornar a sacsejar els Estats Units diumenge al vespre. Aquesta vegada va ser en un centre comercial a Greenwood, a l’estat nord-americà d’Indiana. Un home armat amb un fusell va irrompre en el seu interior i va obrir foc indiscriminadament contra els clients causant la mort de quatre persones i ferides a dues, abans de ser abatut per un civil que anava armat.

Segons va explicar en roda de premsa Jim Ison, cap de la policia de Greenwood, localitat situada al sud d’Indianapolis, l’agressor –la identitat del qual no ha estat facilitada– va entrar amb un fusell al centre comercial, es va dirigir cap a la zona on mengen els clients i va començar a disparar contra la gent. Un ciutadà que es trobava en l’establiment i que anava armat amb una pistola va abatre el sospitós. Segons Ison, que en tot moment va anomenar “bon samarità” al ciutadà armat que va matar l’agressor, va explicar que aquesta persona està col·laborant “completament” amb les autoritats.

Es tracta de l’últim incident d’una onada de violència armada que afecta els Estats Units, on es produeixen unes 40.000 morts anuals per armes de foc, segons l’Arxiu de violència Armada.

L’atac de diumenge es produeix uns quinze dies després que un home armat amb un fusell hagués obert foc també de manera indiscriminada en una desfilada del 4 de juliol prop de Chicago, causant sis morts i diversos ferits.

Ni dos mesos abans, el 14 de maig, deu afroamericans van morir tirotejats en un supermercat a Buffalo, a l’estat de Nova York, i deu dies després a dinou nens i dos mestres van perdre la vida en un altre tiroteig en una escola de primària a Uvalde, Texas. Uns fets que van revifar el dur i etern debat sobre la regulació de les armes de foc als Estats Units. Just aquesta setmana, un comitè de la Cambra de Representants sotmetrà a votació, per primera vegada en gairebé dues dècades, un projecte de llei per prohibir els fusells d’assalt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia