Successos

estat espanyol

incendis

El foc causa una segona víctima mortal a Zamora

Els efectius que treballen a l’àrea de Losacio han localitzat el cadàver d’un home en una zona calcinada per les flames

L’incendi ha obligat a desallotjar nou pobles

L’incendi que crema de manera descontrolada a Losacio (Zamora, Castella i Lleó), va sumar ahir una nova víctima mortal, després de la mort diumenge d’un brigadista que treballava en les feines d’extinció del foc. Cap a les nou del matí el servei d’emergències 112 ha rebut una trucada que informava de la localització d’un cadàver en un paratge calcinat per l’incendi forestal de nivell 2 declarat diumenge a Losacio.

El servei d’emergències va avisar a la Guàrdia Civil de Zamora i el centre coordinador d’urgències, que va activar el personal sanitari d’Atenció Primària del centre de salut de Tábara. En el lloc indicat, els sanitaris van confirmar la mort d’un home de 69 anys, sense que s’hagin pogut determinar encara les causes de la defunció, tot i que es pressuposa que està relacionada directament amb l’incendi.

El foc de Losacio ja va causar diumenge la mort d’un brigadista que va quedar atrapat per les flames mentre feia tasques d’extinció. L’incendi manté evacuades un total de nou localitats i ha obligat avui a Adif a tallar la línia ferroviària del TAV Madrid-Galícia entre Zamora i Otero de Bodas per l’avanç de les flames pròximes a les vies.

Les flames, alimentades per la sequera i la calor extrema que està colpejant des de fa dies la península ibèrica, continuen devorant també Extremadura i Galícia, on avancen sense control.

Avui l’onada de calor tenia previst arribar al seu pic a l’Estat francès, on hi ha una gran preocupació pels dos focs que cremen sense control des de la setmana passada prop de Bordeus, que segons les autoritats han arrasat ja més de quinze mil hectàrees. El govern francès ha enviat més bombers a la zona a lluitar contra les flames. Hi ha previst que aquesta calor extrema arribi avui al Regne Unit, on per primera vegada s’ha activat l’alerta vermella per altes temperatures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia