Successos

Successos

El francès errant

La policia de Llançà arresta un francès que va arribar amb caiac, va naufragar, s’atipava als hostals i no pagava

Abans d’embarcar-se a Banyuls, va fer 800 km a peu

La policia local de Llançà va arrestar dijous un home francès de 53 anys i nascut a Laos, Patrick Jean Michel Bac Cam Bao, després que diversos hostalers de la població avisessin que rondava un individu que demanava menjar, s’atipava i marxava sense pagar. Una operació que s’havia repetit almenys tres cops en diferents locals, on havia quedat a deure 23,15 euros, 18,69 euros i 24 euros. La mestressa d’un bar el va detectar per la zona del port i en va alertar els municipals, que el van trobar, i davant dels policies es va avenir a fer la ruta pels llocs on havia menjat per anar pagant els deutes. El primer va funcionar, però en el segon local va bloquejar la targeta expressament i no va voler col·laborar més. Com que no duia documentació ni presentava domicili, els agents locals el van detenir i el van entregar als Mossos, que li van fer diligències per estafa i el van portar al jutjat per fer-li un judici ràpid. Va resultar que el darrer domicili de Bac Cam Bao era un campament emboscat que s’havia muntat a la pineda de la zona de cap Ras. Però el francès errant venia de lluny, segons la història que va relatar. Ell és informàtic autònom, va quedar sense feina i, després de mantenir una discussió amb la família, va decidir carregar les motxilles i marxar de casa.

Segons va revelar, va fer a peu els 800 quilòmetres que separen la petita població de Turny, a la regió de la Borgonya, de Banyuls de la Marenda, al Rosselló. Allà va decidir comprar un caiac inflable amb la intenció de continuar la seva ruta cap al sud per mar. Va navegar uns 30 quilòmetres vorejant la costa, però, quan va ser a l’altura de cap Ras, el caiac se li va punxar, va naufragar i es va veure obligat a parar. Va poder arribar fins a terra i es va anar a refugiar a la pineda, on va muntar el seu campament, que la policia va desmuntar quan el va trobar. El caiac i les motxilles van quedar dipositats a la policia local, fins que les vagi a recollir si vol continuar la seva ruta errant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia