Successos

Tres detinguts a Roses per amenaçar un noi per la seva condició sexual

Dues persones més declaren com a investigades en el cas davant els Mossos

La policia els atribueix un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques i un altre per amenaces

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones a Roses (Alt Empordà) per insultar i amenaçar un noi d’aquesta població per la seva condició sexual. Els investigats van increpar la víctima de manera continuada durant dos anys.

Agents de la Comissaria General d’Informació (CGINF) de la policia catalana van arrestar el passat 25 d’agost a Roses un jove de 20 anys i dos menors d’edat com a presumptes autors d’un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques i un delicte d’amenaces. Dues persones més han declarat com a investigades pels mateixos fets davant la policia.

El detingut major d’edat va passar el dia 26 d’agost a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia de Figueres i va decretar la llibertat amb càrrecs. Els dos menors d’edat van declarar a la Fiscalia de Menors de Girona.

El cos policial destaca al comunicat que la denúncia de la víctima ha estat “crucial” per a la investigació que ha culminat amb les detencions. El jove va denunciar a principis de juliol que rebia insults i amenaces per part d’un grup de nois de la població empordanesa. Aquestes increpacions, en les que sempre es referien a la condició sexual de la víctima, es van repetir diàriament durant aproximadament dos anys, fins a tot al lloc de feina del jove.

La policia recorda que els delictes d’odi i discriminació són una “expressió d’intolerància i de menyspreu cap a la diferència”, i que poden tenir a veure amb el racisme, la xenofòbia o la LGTBIQ+ fòbia, entre altres.





Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia