Successos

successos

Troben mort el boletaire de Mataró perdut a Tregurà

Els equips de rescat que es van mobilitzar dijous a les tres de la tarda van trobar el cos de l'home ahir, quan feia més de 24 hores que el buscaven

El trasllat fins a Campdevànol es va fer amb un helicòpter de bombers

Els equips de rescat van localitzar ahir a la tarda, quan feia més de 24 hores que el buscaven, el cos de Rafael Ruiz Quiñones, el veí de Mataró de 58 anys que es va perdre dijous mentre caçava bolets a Tregurà. El cadàver del boletaire va ser localitzat estimbat a la zona coneguda com les Cabanyes del Catllar. En espera dels resultats de l'autòpsia, que haurà de determinar les causes de la mort, la inspecció de l'escenari dels fets fa pressuposar que Ruiz, que era el primer cop que anava a caçar bolets a Tregurà, va morir per la caiguda en l'estimball. Tot i que el cos va ser localitzat a primera hora de la tarda, no el van moure fins a les vuit del vespre, quan un metge va anar a certificar la mort. Un helicòpter va traslladar llavors el cos fins a l'hospital de Campdevànol.

Rafael Ruiz, que anava degudament equipat amb una armilla de color vermell per ser més visible al bosc, va anar a Tregurà dijous al matí amb un company, bon coneixedor de la zona, per caçar bolets, que ja surten en abundància al Ripollès. Els dos homes van deixar la furgoneta en què anaven en un punt a l'entrada del bosc. Van estar junts fins després d'esmorzar i després es van separar i van quedar que es trobarien a quarts d'una al lloc on tenien la furgoneta. Rafael Ruiz no va aparèixer a l'hora convinguda i, després de buscar-lo una estona i d'intentar comunicar-se amb ell per mòbil però sense aconseguir-ho, el seu company va trucar als serveis d'emergència. La recerca va començar dijous a les tres de la tarda i els bombers van mobilitzar un helicòpter i un bon contingent d'efectius que anaven a peu, i la Guàrdia Civil va anar-hi amb gossos, que van olorar roba del boletaire per seguir el rastre. Ahir la recerca va continuar, amb la incorporació també de la unitat canina dels Mossos i voluntaris. Familiars de Rafael Ruiz també es van traslladar fins a Tregurà per continuar la recerca.

Tercer boletaire mort

Rafael Ruiz Quiñones és el tercer boletaire que ha mort als boscos del Ripollès en cosa d'una setmana. Els altres dos, el veí de Santa Pau Joan Buxeda Reixach, de 74 anys, i el veí de Sant Pau de Segúries Francesc Geli Fiol, de 69 anys, van morir d'un atac de cor mentre caçaven bolets a Espinavell i a Llanars respectivament.

El suïcida de Manresa era en un hotel de Camprodon

Dijous a la nit, quan ja feia hores que els equips d'emergència havien activat la recerca del boletaire Rafael Ruiz Quiñones a Tregurà, els bombers van rebre la comunicació de recerca d'una altra persona que casualment també s'havia de centrar en la mateixa zona del Ripollès. En aquest cas es tractava de buscar un veí de Manresa de 53 anys que havia marxat de casa i havia advertit que tenia intenció de suïcidar-se.

Les investigacions que van fer els Mossos van permetre situar a la zona dels volts de Camprodon el lloc on el manresà havia fet la darrera trucada a través del telèfon mòbil. Per això es va advertir als equips de rescat que buscaven el boletaire desaparegut que també estiguessin alerta per si localitzaven l'home que havia anunciat que se suïcidaria. Però aquest cas va tenir un desenllaç molt diferent del que es temia i del que havia anunciat ell. El desaparegut va ser localitzat pels Mossos ahir a les tres de la tarda, sa i estalvi, i còmodament allotjat en un hotel de Camprodon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.