Successos

A la presó un dels joves detinguts a Santa Coloma

Els altres dos, en llibertat i amb una ordre d’allunyament de la víctima

El jutjat ha enviat a la presó provisional, comunicada i sense fiança l’autor material de l’apunyalament d’aquest cap de setmana passat a Santa Coloma de Farners. Els altres dos detinguts han quedat en llibertat provisional. El jutjat els imposa, això sí, l’obligació de comparèixer setmanalment i els prohibeix acostar-se a menys d’un quilòmetre de la víctima, segons informa l’ACN. La causa està oberta per temptativa d’assassinat. La investigació vincula els tres detinguts, d’estètica skin head, a postulats d’ideologia neonazi. L’apunyalament va tenir lloc durant la festa major del municipi, a la zona del pavelló municipal Els Saioners. La víctima, un jove subsaharià, va rebre una punyalada a l’abdomen i va necessitar ser traslladada d’urgència a l’hospital Josep Trueta. Als tres suposats autors se’ls va arrestar per temptativa d’homicidi i també per un delicte d’odi. El jutjat va decidir dilluns prorrogar la detenció perquè, segons va informar el TSJC, abans no declaressin s’havien de practicar encara “diligències urgents”. Ahir, finalment, van passar a disposició judicial i es va dictaminar presó per a un d’ells, i als altres dos se’ls obliga a comparèixer setmanalment al jutjat.

Arran d’aquesta agressió, grups antifeixistes han convocat una concentració de protesta aquest dijous a Santa Coloma de Farners. Es farà a les set del vespre a la plaça 1 d’Octubre. Contra el feixisme, acció directa! Els delictes d’odi no quedaran impunes, diu el cartell que han fet públic a les xarxes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia