Successos

Almenys 19 morts i 30 ferits en atemptat en un centre educatiu de Kabul

L’explosió ha tingut lloc a l’interior d’una de les aules durant un examen de pràctica per preparar les proves d’accés a la universitat, quan el centre educatiu estava ple d’estudiants

Almenys 19 persones han mort i 30 més han resultat ferides aquest divendres després d’un atemptat suïcida a l’interior d’un centre educatiu a l’oest de Kabul, on resideixen principalment membres de l’atacada minoria xiïta hazara.

“Hi ha hagut un atac suïcida contra el centre educatiu Kaj, en què han mort 19 persones i 27 més han resultat ferides”, ha afirmat a Efe el portaveu de la Policia capitalina, Khalid Zadran.

L’explosió ha tingut lloc a l’interior d’una de les aules durant un examen de pràctica per preparar les proves d’accés a la universitat, quan el centre educatiu estava abarrotat d’estudiants, ha afegit Zadran.

“Solem demanar als centres educatius que informin les forces de seguretat dels districtes policials abans de dur a terme aquests programes especials”, ha dit.

Malavi Shamsullah, el cap de la Policia del Districte 13 de la capital afganesa, on ha tingut lloc el succés, ha elevat en declaracions a Efe el nombre de ferits a “30 o 40”.

L’atac, que ha tingut lloc aquest matí al barri hazara de Dasht-e-Barchi, no ha estat reivindicat de moment per cap formació o grup terrorista.

El grup gihadista Estat Islàmic (EI) va reclamar en el passat nombrosos atemptats a l’Afganistan contra aquesta minoria, que considera apòstata.

Almenys cinc persones van resultar ferides, el 10 de setembre passat, en dues explosions a Dasht-e-Barchi, mentre que l’EI va reivindicar l’abril passat un atemptat amb explosius en una mesquita xiïta en què van morir dotze persones i 34 més van resultar ferides en ple Ramadà.

Els atacs contra estudiants de la minoria hazara s’han repetit durant els darrers anys a l’Afganistan. L’últim, també l’abril passat, va causar almenys 6 morts i 25 ferits, encara que el control dels talibans a la informació impedia obtenir una xifra clara, amb alguns testimonis elevant les víctimes.

El maig del 2021 un atemptat contra una escola femenina al barri de Dashte Barchi va deixar 110 morts, la majoria nenes, i 290 ferits. Mesos abans, un altre atac l’octubre del 2020 contra un centre educatiu d’aquesta minoria va causar 24 morts i 57 ferits.

Des de la seva arribada al poder l’agost del 2021, els talibans han llançat diverses operacions contra l’EI a diversos punts del país, desitjosos de demostrar que el seu retorn també havia suposat la fi de la violència.

La garantia de la seguretat i el control del gihadisme va ser una de les grans reivindicacions dels talibans als territoris sota el seu control durant la guerra amb el Govern deposat i les forces internacionals



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia