Successos

A presó dos detinguts per cultivar marihuana en una zona boscosa de Les Guilleries

La policia els van sorprendre quan ja havien recol·lectat 73 quilos de cabdells dins una cabana rudimentària

Els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la Policia Local d’Arbúcies, van detenir dimarts dos homes, de 22 i 27 anys, per cultivar marihuana en una zona boscosa de Les Guilleries. Gràcies a la informació facilitada per la Policia Local, els Mossos van saber que hi havia una plantació de grans dimensions en un espai de difícil accés i amb un fort pendent, al Bosc de Pla Vicenta. Les primeres investigacions apuntaven a un conreu format per diverses feixes on s’havien estassat els arbres i el sotabosc per plantar-hi la droga. El dispositiu policial va sorprendre els detinguts quan ja havien recol·lectat 73 quilos de cabdells dins un aixopluc rudimentari. El jutge els ha enviat a presó després de passar a disposició judicial.

La plantació, sense carreteres ni pistes forestals per arribar-hi, només tenia accés a través d’una drecera amb un fort pendent que passa pel mig de bosc i on es dona la circumstància que el mes d’agost ja es van intervenir i destruir 9.000 plantes.

A primera hora de dimarts, els mossos van fer el dispositiu, que va comptar amb la participació de l’ARRO. L’actuació es va haver de fe a peu de forma ascendent i enmig del bosc i va permetre localitzar una primera feixa només amb tiges de plantes de mig metre d’alçada.

Al costat del cultiu van localitzar una tenda de campanya amb un matalàs i roba, i dos aixoplucs rudimentaris usats com a assecadors de marihuana i de cuina.

Més endavant els agents van trobar una segona feixa acabada de tallar on també hi quedaven només les tiges de les plantes.

Dins d’un dels aixoplucs, fets amb pals de fusta, branques i plàstics, hi havia dos homes manipulant cabdells de marihuana i la policia els va detenir com a responsables i cuidadors de la plantació. En l’escorcoll també els va trobar un telèfon mòbil a cadascun.

Les estructures localitzades també es feien servir de cuina i assecador. Els mossos hi van trobar fogonets, bombones de butà, menjar i molts cabdells de marihuana assecant-se en diverses estructures formades amb pals i estores de bruc.

Al costat, restes de plantes, eines útils pel cultiu, fertilitzants i dues centrifugadores portàtils per pelar els cabdells, així com d’altres feixes estassades als voltants i enmig del bosc.

Els Mossos d’Esquadra alerten que continua vigent l’alerta per risc d’incendi, amb situació de sequera, altes temperatures i humitat. Un escenari que, sumat a la deforestació que fan pel conreu, representa un gran perill d’incendi. A més, alerten que la plantació desmantellada suposava un risc pels béns de les persones que viuen a les urbanitzacions properes.

Després de passar a disposició judicial, el jutge del jutjat d’instrucció de guàrdia de Santa Coloma en va decretar l’ingrés a presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia