Successos

Troben més marihuana a Susqueda i fan 6 detencions

Els Mossos es van desplegar ahir a la zona de Sant Pau de Fornils i van arrestar sis albanesos que controlaven la plantació

S’han descobert moltes plantacions als entorns del pantà

Més marihuana als entorns del pantà de Susqueda. Els Mossos van detenir ahir sis albanesos i van desmantellar la plantació de marihuana que van localitzar als boscos a l’entorn de l’ermita de Sant Pau de Fornils. Els mossos que van pujar a la zona amb almenys quatre furgonetes i quatre cotxes van treballar durant tot el dia per comissar les plantes i els cabdells que ja s’havien recol·lectat, abans d’interrogar els arrestats, que van ser conduïts a la comissaria de Santa Coloma de Farners.

Són moltes les plantacions de marihuana que s’han descobert als entorns boscosos del pantà de Susqueda, que el 2017 va ser l’escenari del doble assassinat de Marc Hernández i Paula Mas, una jove parella del Maresme. El mes passat els Mossos van arrestar tres homes i van comissar 3.000 plantes i al juliol ja n’havien trobat 500 més, a Osor, un dels municipis que també toquen el pantà. Dimarts van desmantellar una plantació i van fer dues detencions a Arbúcies, dins de les Guilleries. A finals d’agost d’aquest any, els Mossos van arrestar dos homes que vigilaven una plantació de 962 plantes que cultivaven en una zona de molt difícil accés a la banda esquerra del pantà. Els cultivadors havien fet rompudes a feixes on tenien la plantació que amagaven amb murs vegetals.

La plantació més gran de les que han desmantellat els Mossos era a la banda dreta del pantà (com la d’ahir) i constava de 7.800 plantes en una rompuda prop de la riera de Sant Martí, dins del terme municipal de Susqueda. Els vigilants de la plantació, quatre homes albanesos, que van ser arrestats, dormien en un tendes molt precàries per no abandonar mai el lloc. Abans també s’havien desmantellat plantacions als entorns dels boscos de la Grevolosa, una casa abandonada prop de la riera de Rupit. I es té notícia per testimonis de l’existència d’altres plantacions que no consta que s’hagin desmantellat policialment.

I diversos episodis violents que han passat vora el pantà (l’apedregament d’uns boletaires que van descobrir una tomba excavada al bosc o l’intent de fer desaparèixer el cotxe d’uns nois de Rubí que havien anat a acampar), se sospita que també tenen relació amb la presència de cultivadors de marihuana emboscats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia