Successos

La fiscalia rebaixa a 22 anys i mig de presó la petició per a l’acusada d’induir el parricidi de Vilanova

Per a l’autor material del crim continua demanant 29 anys d’internament psiquiàtric

Insisteix que l’acusada tenia un mòbil econòmic per matar el pare del seu amic

La fiscalia ha rebaixat la petició de pena contra l’acusada d’induir al parricidi de Vilanova i la Geltrú el 2019. En el tràmit de conclusions definitives en el judici amb jurat popular ha passat de demanar 34 anys i tres mesos de presó per estafa continuada, incendi i inducció a l’assassinat, a 32 anys i mig per estafa continuada i inductora o autora mediata de danys i assassinat o, alternativament, 22 anys i mig de presó per estafa continuada i inductora o autora mediata de danys i homicidi. Per a l’autor material del crim, segueix demanant 29 anys d’internament psiquiàtric en considerar que se li ha d’aplicar l’eximent completa d’alteració psíquica amb l’atenuant de confessió i l’agreujant de parentiu.

En l’última sessió del judici abans dels informes finals, el ministeri fiscal ha modificat les seves conclusions provisionals. A banda de rebaixar les penes, ha modificat lleugerament el relat de fets, simplificant-lo, insistint que l’acusada, l’Alba, tenia un mòbil econòmic per matar el pare del seu amic Ismael. Així, va crear un entramat fictici d’un grup parapolicial que lluitava contra la màfia, creant personatges inventats que l’Ismael estava convençut que existien i que ell formava part del grup. Això li va permetre aconseguir 8.395 euros de la família de l’Ismael, que aquest sostreia dels seus pares.

Finalment, el juny del 2019 la noia va fer creure al noi que el seu pare tenia un important deute amb la màfia i que això el posava en perill a ell i tota la seva família si no el matava, segons el relat de la fiscalia. Aprofitant l’esquizofrènia paranoide del noi, la manipulació durant mesos i el brot psicòtic que patia, i sabent que el pare del jove estava dormint, li hauria manat que el matés, cosa que el noi va fer apunyalant-lo i cremant després el pis familiar.

A banda, la fiscalia també demana obrir una investigació judicial penal contra l’Alba per intrusisme professional, ja que es va oferir com a psicòloga, i per a ella i la seva actual parella per estafa i falsedat documental.

La defensa del noi i alhora acusació particular contra la noia s’ha adherit a les conclusions de la fiscalia excepte en dos petits detalls del relat de fets. La defensa de la noia segueix demanant l’absolució, i ha protestat pel fet que la fiscalia hagi introduït una nova modalitat d’autoria, la mediata, com a possible formulació contra la seva clienta. La magistrada presidenta ha rebutjat la protesta.

Demà serà el torn dels informes finals de les acusacions, després serà el torn de les defenses, que es podrien allargar fins dilluns i finalment serà l’últim torn de paraula dels dos acusats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia