Successos

Intervenen més de 50 tones de marihuana en vuit plantacions al Maresme i Tarragona

Simulaven cultius legals

Una investigació conjunta de Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil acaba amb 20 detinguts en quatre fases

Una operació conjunta de Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil ha permès intervenir més de 50 tones de marihuana en vuit grans plantacions a les demarcacions de Barcelona i Tarragona, la majoria al Maresme, que simulaven cultius legals de cànem industrial. Hi ha 20 persones detingudes per delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Les plantacions no tenien permisos i les societats es camuflaven sota una mercantil, situant-se entre altres naus amb activitat industrial legal. La investigació es va desenvolupar en quatre fases.

La tercera fase de la investigació es va iniciar després d’haver trobat documentació en una de les entrades d’una societat mercantil situada a la demarcació a de Tarragona i que suposadament tindria relació amb les plantacions anteriorment desmantellades.

La plantació més gran estava en una finca rústica situada en una zona forestal de difícil accés com a conseqüència de l’orografia del terreny. A més, tenia mesures de seguretat, i tot plegat va fer que la recerca resultés molt complexa. Finalment, els agents van poder entrar al setembre i van localitzar més de 40.000 plantes de marihuana i 15 tones de cabdells. En aquest operatiu cinc persones van ser detingudes.

La investigació va continuar activa fins al mes d’octubre passat, quan es van desmantellar dues noves plantacions de marihuana a Cabrera de Mar. Com havia passat fins ara, les plantacions es trobaven camuflades sota suposades plantacions de cànem legal.

En aquesta quarta i última fase es van intervenir a la finca més de 13 tones de marihuana i es van detenir quatre persones més, també per defraudació de fluid elèctric, ja que la plantació comptava amb un subministrament energètic fraudulent.

En aquesta última fase, els investigadors han detectat una major especialització dels cultius, amb una elevada inversió en eines i instruments per al cultiu i producció de les plantes. A l’interior de la plantació es va trobar una sala tipus búnquer amb parets reforçades, per evitar el robatori de la substància estupefaent.

El balanç final de la investigació conclou amb la intervenció de 51.904 quilograms de marihuana, incloent més de 187.000 plantes i 19 tones de cabdells secs aptes per a la seva distribució.

A més s’han confiscat dues armes de foc, quatre armes d’aire comprimit i una arma blanca. També s’ha intervingut multitud de material informàtic i eines i material per al cultiu i producció i emmagatzematge de la substància vegetal: més de 3.000 llums de creixement, humidificadors i sofisticades màquines recol·lectores, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia