Successos

Detingut a Banyoles per trucades d’amenaça

La Policía Nacional ha detingut un home a Banyoles per haver fet catorze trucades falses d’amenaça de bomba entre els anys 2020 i 2022. Segons informen en un comunicat, per evitar que l’atrapessin trucava des de diferents localitats de l’Estat espanyol, o fins i tot des de l’estranger, i utilitzava diversos telèfons. L’han arrestat com a autor d’un delicte de desordres públics. Segons la investigació, les trucades alertant de la col·locació d’artefactes explosius arribaven tant a ciutadans com a entitats públiques i privades situades en diversos municipis. Amb els avisos provocava que s’activessin els serveis d’emergències i les unitats policials de les ciutats.

Una trucada que li atribueix la investigació va ser a principis d’octubre. L’home va informar falsament que “esclataria una bomba als jutjats de Santiago de Compostel·la”, a la Corunya. L’alerta va obligar a desallotjar preventivament les seus judicials situades al polígon de Fontiñas i també l’Edifici Centre d’Innovació Cultural (CINC) de la Ciutat de la Cultura de Galícia, que era seu temporal del judici per l’accident ferroviari del tren Alvia.

LA XIFRA

14
trucades
falses d’amenaça de bomba imputa la policia al detingut a Banyoles.

LA DATA

2020
any
en què van començar les trucades falses, que s’han allargat fins al 2022.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia