Successos

estats units

Biden vol prohibir les armes d’assalt en l’aniversari de la massacre de Sandy Hook

Aquest dimecres es compleixen 10 anys del tiroteig a una escola primària que va causar 26 morts, 20 dels quals eren menors de 7 anys

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha fet aquest dimecres una crida per prohibir les armes d’assalt i d’alta capacitat que s’han utilitzat en nombrosos tirotejos al país i en massacres com la de l’escola primària de Sandy Hook, de la qual es compleix ara una dècada.

“Ja és suficient, la nostra obligació és clara”, ha declarat Biden en un comunicat amb motiu d’aquest aniversari, en el qual ha recordat mesures ja preses durant el seu mandat per a restringir l’accés a algunes armes, però ha admès que cal fer més.

Aquest dimecres es compleixen deu anys de la massacre de Sandy Hook, un poble de la ciutat de Newton (Connecticut), en l’escola primària de la qual un jove va assassinar a vint-i-sis persones, vint d’elles nens de sis i set anys.

“Estic decidit a prohibir les armes d’assalt i d’alta capacitat com les que es van usar en Sandy Hook i en incomptables tirotejos al país”, ha insistit Biden, qui per aconseguir aquest objectiu necessita el suport del Congrés dels Estats Units.

D’aquí ve que sempre hagi estat complicat aprovar legislacions per al control d’armes. L’última, la més ambiciosa en trenta anys, es va aprovar enguany, i no inclou la prohibició de les armes d’assalt.

Biden ha considerat que hauria d’haver-hi “culpabilitat social” per haver deixat passar tant de temps amb aquest problema. “Tenim l’obligació moral d’aprovar i reforçar lleis que evitin que això pugui tornar a passar. Li ho devem als valents supervivents i a les famílies que van perdre part de la seva ànima fa una dècada i que han convertit el seu dolor en un propòsit, ha afegit.

Biden també ha aprovat avui una proclamació en record de les víctimes de Sandy Hook, en la qual ha insistit en el seu compromís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia