Successos

El TSJC rebaixa un any la pena de presó a un condemnat per agressió sexual per la nova llei

L’home ha estat condemnat a 27 anys i 4 mesos per violar tres dones a les que enganyava oferint-los feina

En un dels casos la pena mínima baixa dels sis als quatre anys

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebaixat un any la pena de presó imposada a un home que va agredir sexualment a tres dones amb qui havia contactat amb l’excusa d’oferir-los feina al Baix Llobregat. El tribunal justifica la rebaixa d’un any per l’entrada en vigor de la nova llei del “només sí és sí”. Segons va considerar provat l’Audiència de Barcelona i ratifica el TSJC, l’acusat, de 38 anys i de nacionalitat espanyola, va contactar amb diverses dones entre agost i setembre del 2019 per oferir-los treball de netejadores, cuidadores o cangurs pel Baix Llobregat. Amb aquesta excusa quedava amb elles, moment que aprofitava per atacar-les sexualment i robar-los les pertinences.

El tribunal ratifica els fets provats de l’Audiència de Barcelona i totes les penes, excepte una, que passen de 28 anys i quatre mesos a 27 anys i quatre mesos. Els magistrats justifiquen la rebaixa de la pena d’una de les tres agressions sexuals de 10 a 9 anys perquè mentre abans la forquilla anava de 6 a 12 anys, ara va de 4 a 12.

Segons els fets provats, l’acusat, el 4 d’agost del 2019 va contactar amb una dona que s’oferia com a treballadora de la neteja. El 6 d’agost van quedar a una estació de tren, però l’home la va convèncer per pujar al seu cotxe per parlar “amb tranquil·litat”. L’home va conduir fins a un descampat. Al cap d’una estona la dona va poder marxar, sense que quedi provat si l’acusat li va prendre algun objecte.

El 24 d’agost va fer el mateix amb una dona, a qui durant el trajecte fins el descampat li va tocar les cames per sobre dels pantalons. La dona va demanar-li que parés, però l’home va treure una navalla i la va obligar a seure al seient de darrere. Un cop tots dos a darrere, li va arrencar violentament la roba, li va fer tocaments bruscos per tot el cos i la va penetrar vaginalment. La dona va poder evitar la penetració anal i també una fel·lació. Finalment va poder sortir del cotxe corrent i va deixar totes les seves coses al vehicle, valorades en 975 euros, inclosos dos mòbils, el passaport i la bossa de mà amb 300 euros en metàl·lic.

El 12 de setembre va quedar amb una tercera dona en una estació de tren i la va dur fins a un polígon industrial. Allà li va dir que si volia la feina havia de mantenir sexe amb ell. La dona s’hi va negar i va forcejar amb l’home fins que va poder marxar, tot i que va deixar les seves coses al cotxe, valorades en gairebé 600 euros.

Finalment, el 16 de setembre, va seguir el mateix modus operandi amb una quarta víctima, a qui va penetrar vaginalment tot i la resistència de la dona. Quan va acabar, l’home va empentar la dona fora del vehicle i va arrencar. La dona va agafar-se del mànec de la porta perquè volia recuperar les seves pertinences, però va ser arrossegada uns metres fins que es va deixar anar.

Per tot això, l’Audiència de Barcelona el va absoldre del delicte de furt del primer cas, però el va condemnar a 15 anys de presó per agressió sexual amb penetració utilitzant instrument perillós pel segon cas, a quatre mesos i mig per agressió sexual en el tercer cas, i a deu anys de presó per agressió sexual pel quart cas. També el va condemnar a dos anys de presó per robatori amb violència pel quart cas i a un any de presó per dos furts del segon i el tercer cas, a més de 300 euros de multa per les lesions lleus del quart cas. A més, el condemnava a cinc anys de prohibició d’aproximació i comunicació amb les víctimes i a vuit anys de llibertat vigilada, i a indemnitzar-les amb més de 46.700 euros a les tres. L’home està a presó preventiva des del 26 de setembre del 2019.

El TSJC rebutja la versió exculpatòria de l’acusat, que deia que havia quedat amb les dones per mantenir relacions sexuals i elles demanaven massa diners o fins i tot que no havien mantingut relacions sexuals. Tampoc li ha apreciat l’eximent d’anomalia psíquica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia