Successos

Estat Francès

Tres morts i tres ferits en un tiroteig a París

Un home de 69 anys ha obert foc al d’Enghien, al districte desè

El sospitós té antecedents per haver atacat un camp d'immigrants

Tres persones han mort aquest divendres en un tiroteig al centre de París, segons han avançat mitjans francesos. El presumpte autor dels trets ha estat detingut.

Els fets han passat aquest matí al districte desè de la capital francesa, a pocs metres d’un centre kurd. La policia ha confirmat que hi ha un dispositiu en marxa al carrer d’Enghin i ha fet una crida a la població perquè eviti la zona.

Tres persones han mort i tres han resultat ferides, una de les quals en estat molt crític, segons ha informat la fiscal de París, Laure Beccuau. La tercera víctima mortal ha resultat malferida en el tiroteig i  posteriorment ha mort a l’hospital. Beccuau ha afegit que l’atacant també ha patit ferides, sobretot a la cara.

L’alcaldessa del districte desè, Alexandra Cordebard, ha explicat en una atenció als mitjans que l’atac ha afectat un centre comunitari kurd, un restaurant i una perruqueria. També ha informat que l’autor dels trets ha estat traslladat a l’hospital en estat d’“urgència relativa”

El pistoler, un home de 69 anys, ha estat arrestat i posat sota custòdia policial, ha confirmat la fiscalia de París. De moment no ha transcendit la identitat de l’atacant i tampoc estan clares les seves motivacions. Tampoc se sap l’edat o nacionalitat de les víctimes.

No obstant això, la fiscalia ha confirmat que el sospitós va ser detingut fa un any per atacar amb un sabre un camp d’immigrants que dormien en tendes al districte dotzè i va ser sotmès a una investigació judicial per violència racista amb armes.

Beccau ha revelat que l’home acabava de ser alliberat de manera provisional per aquests fets i que ara han trobat altres antecedents seus al departament de Seine-Saint-Denis, veí de París. “El motiu racista del tiroteig forma part de les investigacions”, ha indicat.

La fiscalia ha anunciat l’obertura d’una investigació per “assassinat, homicidis voluntaris i violències agreujades”, amb la qual cosa la pista terrorista ha quedat inicialment aparcada. No obstant això, mitjans francesos informen que la fiscalia antiterrorista estudia els fets per decidir si ha d’assumir el cas.






[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia