Successos

Tres intents d’agressió sexual, úniques incidències destacades a Barcelona

L’Ajuntament remarca que ha estat una celebració “festiva” i “cívica” i sense botellots massius al carrer

Tres intents d’agressió sexual la Nit de Cap d’Any a Barcelona. Aquests són els fets més destacats del balanç del dispositiu de seguretat a la ciutat. No han transcendit més dades d’aquests incidents, segons ha explicat aquest diumenge al matí el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle. Malgrat tot, ha destacat el caràcter “festiu” i “altament cívic” de la celebració tenint en compte el volum important de persones que van sortir a celebrar-ho. També ha admès que desitjaria que fos “un model de celebracions de característiques semblants” al llarg de l’any. D’altra banda, ha afirmat que els itineraris segurs han funcionat correctament i no s’han detectat botellots massius. “Ha sigut un dispositiu ajustat”, ha afirmat.

L’endemà de la nit de Cap d’Any, els cossos de seguretat han fet un balanç positiu del dispositiu a la ciutat. El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha reconegut la feina feta per tots els cossos així com el “comportament cívic” dels responsables del sector de l’oci i la restauració.

Malgrat les altes concentracions de persones en punts com l’avinguda Reina Maria Cristina on es feia el piromusical -s’hi han aplegat fins a 120.000 persones, una xifra rècord-, el barri de Gràcia o el port marítim, ha predominat el civisme en tota la ciutat. L’ús de drons de les forces de seguretat han contribuït a la prevenció i a una millor regulació de massificacions de persones en alguns punts.

Pel que fa al trànsit, tampoc hi han hagut incidències destacades i les proves d’alcoholèmia que s’han fet al llarg de la nit no han deixat xifres importants de conductors ebris i ho han situat en els nivells habituals d’un cap de setmana ordinari. “Ens hem de felicitar tots plegats”, ha afirmat Batlle, que ha comparegut davant dels mitjans acompanyat de l’inspector de la Guàrdia Urbana Jordi Oliveres, i el cap de servei de Bombers Sebastià Massagué.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia