Successos

Minut de silenci per la dona assassinada i enterrada a Pontons

El consistori reclama més presència dels Mossos d’Esquadra al municipi i decreta dos dies de dol

Més de mig centenar de persones s’han concentrat aquest dissabte a Pontons per fer un minut de silenci i condemnar l’assassinat d’una dona enterrada en una finca del municipi. En una declaració institucional, s’ha refermat el rebuig la violència masclista i la solidaritat envers la família de la víctima. L’alcalde Josep Tutusaus ha insistit que el presumpte assassí va escollir la localitat de forma “circumstancial”, ja que està allunyada de grans carreteres i ha reclamat més presència dels Mossos d’Esquadra. Pontons ha decretat dos dies de dol arran d’aquest feminicidi. El presumpte autor del crim està en presó provisional sense fiança i el cas segueix sota secret de sumari.

Segons el batlle de Pontons, Josep Tutusaus, el presumpte assassí va comprar un terreny i un any després, diversos veïns van alertar a l’Ajuntament sobre moviments de terra estranys. Acompanyats pel tinent d’alcalde, van revisar la finca i van donar avís al Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil. “Era molt evident que era una tomba, només li faltava la creu i el nom. Era tan evident que ens va costar convèncer als cossos de seguretat”, ha assenyalat Tutusaus.

Després d’unes primeres indagacions, i davant la possibilitat que el cas estigués relacionat amb un delicte contra la integritat física d’alguna persona, la Guàrdia Civil va posar els fets en coneixement del Jutjat d’Instrucció 4 de Vilafranca del Penedès, que va autoritzar l’excavació i inspecció del lloc. Una màquina excavadora va descobrir el cos d’una persona, repartit en diverses bosses de plàstic a més d’un metre i mig de profunditat.

Arran de la troballa es va detenir el propietari de la finca, un home de 43 anys i veí de Barcelona, que va confessar que les restes mortals trobades eren de la seva parella, de 42 anys. Els fets haurien tingut lloc l’estiu del 2021 i no constaven antecedents de violència entre la parella.

Dos dies de dol pel femincidi

Al poble s’han decretat dos dies de dol, aquest dissabte i diumenge, per aquest feminicidi. En un manifest conjunt, el consistori ha rebutjat tot tipus de violències i actituds masclistes i ha defensat la tolerància zero envers aquesta xacra social. A més, també ha remarcat que es tracta d’un fet “circumstancial”, que s’explica en part per la dificultat d’accés al municipi, el qual es troba allunyat de grans nuclis de població i per la manca de policia local.

L’Ajuntament de Pontons descarta personar-se a la causa

Tot i que en un primer moment el jutjat de Vilafranca va fer-se càrrec del cas, finalment s’inhibirà al de Barcelona, ja que en aquests casos la investigació correspon al domicili de la víctima. La causa està oberta per homicidi o assassinat, que s’acabarà de concretar segons avancin les investigacions. Per la seva part, l’Ajuntament de Pontons ha descartat personar-se a la causa, donat que la víctima no era veïna de la localitat. Paral·lelament, Tutusaus ha reclamat més presència policial per part dels Mossos d’Esquadra i ha assegurat que els pobles petits estan “completament abandonats” per part d’aquest cos de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia