Successos

Desmantellen una plantació amb 715 testos de marihuana a Hostalric

Els Mossos troben un altre cultiu a Girona amb 322 plantes i 188 esqueixos

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local d’Hostalric han desmantellat un cultiu de marihuana amb 715 plantes al municipi. La policia va descobrir la plantació arran d’una averia elèctrica per sobreescalfament a la xarxa. Quan els tècnics la van reparar van veure que hi havia una escomesa il·legal d’on sortia fum i entrava a una casa adossada. Els dos cossos han detingut dos homes de 32 i 56 anys per un delicte contra la salut pública i un altre per frau del fluid elèctric. En paral·lel, els Mossos també han detingut una dona i un home de 22 anys a Girona per tenir una plantació en un pis ocupat del barri de la Creu de Palau. Hi havia 322 plantes i 188 esqueixos de marihuana.

El 4 de gener es va produir una avaria per un sobreescalfament de la xarxa al municipi d’Hostalric. Arran d’aquest fet, els tècnics van comprovar que l’origen era una escomesa il·legal que hi havia al costat d’una casa adossada. Quan van arribar-hi, sortia fum de l’escomesa. Això va fer que els tècnics alertessin a la policia per la connexió fraudulenta. L’endemà al matí, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local d’Hostalric van entrar a la casa, on van trobar-hi 715 plantes de marihuana de més de metre i mig. Totes elles estaven plenes de cabdells de marihuana .

Arran de la troballa, els agents van detenir els dos responsables de la plantació, dos homes de 32 i 56 anys. A les habitacions de la casa hi havia muntada una infraestructura per garantir un creixement ràpid de les plantes. Un dels detinguts té antecedents i els dos homes ja han passat a disposició judicial. Un d’ells ha entrat a presó i l’altre està en llibertat a l’espera de judici.

En paral·lel a l’actuació d’Hostalric, els Mossos d’Esquadra han detingut un home i una dona de 22 anys tots dos a Girona com a responsables d’una plantació de marihuana. Se’ls considera autors d’un delicte contra la salut pública i un altre de frau del fluid elèctric.

Els dos detinguts tenien la plantació en un pis ocupat al barri de la Creu de Palau de la capital gironina. La investigació va arrencar a finals de desembre gràcies a la col·laboració ciutadana. Finalment aquest dilluns a primera hora de matí, els agents van entrar al pis on van trobar-hi 322 plantes i 188 esqueixos. També hi havia 1.800 euros en efectiu i material per al cultiu de les plantes. A més, hi havia onze embolcalls de marihuana preparats per vendre, cabdells embolicats i una bàscula de precisió per dividir la droga en paquets. Es calcula que el valor de la llum que s’ha punxat en aquest pis és de 14.000 euros.

Dels dos detinguts, només l’home tenia antecedents i a hores d’ara tots dos han passat a disposició judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia