Successos

ESTAT FRANCÈS

L’agressor de l’estació de París estava fitxat amb diverses identitats

La fiscalia de la capital francesa ha obert una investigació per temptativa d’assassinat

Sis persones han resultat ferides, una de gravetat, tot i que la seva vida no corre perill

L’atacant ha estat reduït a trets per la policia i està sent operat

El detingut per haver atacat i ferit amb una arma blanca sis persones aquest matí a l’Estació del Nord de París és un ciutadà libi o algerià que estava fitxat per la policia amb diverses identitats, segons han indicat aquest dijous fonts de la investigació.

“La fiscalia de París ha obert una investigació per temptativa d’assassinat i l’ha encarregat a la Policia Judicial”, ha assenyalat aquesta primera institució en un comunicat.

Les indagacions no han passat, per tant, a mans de les autoritats antiterroristes, com sol passar en els casos en què es privilegien aquest tipus d’hipòtesis.

La identificació precisa de l’imputat encara està “en curs”, ja que l’agressor estava “registrat sota diverses identitats” als fitxers automatitzats d’empremtes dactilars de la Policia, “alimentats per les seves declaracions en procediments anteriors dels quals va ser objecte”.

“Podria tractar-se d’un home nascut a Líbia o Algèria i d’una vintena d’anys, però l’edat exacta del qual no està confirmada. Ha estat hospitalitzat i està sent operat. No ha pogut ser interrogat a causa del seu estat de salut”, detalla el comunicat de la fiscalia.

L’agressor, que ha estat reduït a trets per la policia poc després de començar a atacar vianants de l’estació, ha rebut dos impactes de bala al tòrax i un a l’avantbraç dret.

D’acord amb informacions policials filtrades a la premsa local, havia arribat a l’Estat francès fa tres anys i tenia antecedents policials per delictes menors, com ara robatoris, i tenia una ordre d’abandonar el país des de l’any passat.

L’atac ha tingut lloc quan faltaven tres minuts per a tres quarts de set del matí, quan l’home ha agredit amb una arma blanca diverses persones a l’Estació del Nord de París.

Sis persones han resultat ferides, una de gravetat, tot i que la seva vida no corre perill.

Entre les víctimes hi ha tres dones usuàries de l’estació i tres homes, un dels quals és un policia.

“Encara no s’ha establert la seqüència exacta dels fets. No obstant això, les primeres investigacions han establert que l’acusat ha començat sobtadament, sense raó aparent en aquest moment, a colpejar amb la seva arma una primera víctima, a qui ha colpejat unes vint vegades “, ha detallat al comunicat la fiscalia.

Només un minut després de l’atac, segons ha explicat aquest matí el ministre francès de l’Interior, Gérald Darmanin, l’agressor ha estat reduït a trets per la policia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia