Successos

Susqueda: apareixen peces del caiac de Marc i Paula

Eren en un marge del pantà a prop d’on va ser trobat el cadàver de Paula

Al mateix lloc també hi havia un inflador, un altre element que duia la parella morta i que no s’havia trobat

Cabdal troballa al pantà de Susqueda que pot ajudar a aclarir les circumstàncies de l’assassinat de Marc Hernández i Paula Mas. Cinc anys i cinc mesos després del doble crim, han aparegut un inflador i unes peces inflables de caiac que, segons tots els indicis, són els accessoris que faltaven del caiac que el 26 d’agost del 2017 va aparèixer a la deriva, mig desinflat, amb talls a la lona i amb pedres a dins a la zona de l’embarcador. El caiac va ser recuperat i portat a la seu de Sabadell dels Mossos per analitzar-lo, però la família de Marc van informar que faltaven els rems (dues pales dobles que constaven de dues peces d’alumini cadascuna amb una peça de plàstic de color beix), seients inflables, cobertes inflables de proa i popa, i un inflador de peu tipus manxa. Aquestes peces inflables i la manxa de peu han aparegut al marge del pantà a la zona de la Riera de Rupit, molt a prop del lloc on el 26 de setembre del 2017 va ser trobat el cos de Paula i prop també del baixant de la font del Borni, on aparcava el seu cotxe l’eremita, ara mort, Bartomeu Soler, que és just on Google marca que estava el telèfon mòbil de Marc a l’hora que van ressonar els trets homicides (entre les 11.20 i les 11.26 h).

La troballa dels accessoris del caiac la va fer diumenge un home, coneixedor del cas del doble crim, que sovint va al pantà a caminar i inspecciona les seves vores. La troballa a priori serveix per situar les víctimes al costat de la font de Borni, i no pas a la zona de la raconada dels de Rupit com apuntava la investigació, que també considera que el crim fos a la Rierica, on pescava Jordi Magentí, l’únic encausat. L’aparició dels accessoris també podria servir per assenyalar el possible lloc on es va inflar el caiac. Però deixa obertes encara moltes incògnites. Van ser Marc i Paula els qui el van inflar? El van arribar a posar ells a l’aigua? O va ser el criminal qui el va inflar i el va entrar a l’aigua rebentat i amb pedres per fer-lo desaparèixer dins de les aigües del pantà. I el caiac va servir per traginar els cossos de Marc i Paula un cop morts? Si és així, com s’explica que el cos del noi fos aigües amunt? El punt on van ser trobats els accessoris és, almenys ara, de difícil accés i també resultaria una operació complicada posar-hi una canoa a l’aigua.

Encara falta per trobar l’arma del crim, que no se sap amb certesa de quin tipus és, perquè mai es van localitzar projectils ni beines. Tampoc s’han trobat mai els telèfons mòbils de les víctimes i també estan desapareguts els drons que tenia Marc Hernández, que era un gran aficionat a aquests aparells.

LA XIFRA

5
anys
i cinc mesos fa que va passar el doble crim de Susqueda i ara han aparegut peces que poden ser clau.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia