Successos

Nova línia de préstecs a empreses del Baix Empordà afectades per la pedregada

Podran sol·licitar finançament per reparar estralls o per impulsar projectes vinculats a la sostenibilitat

L’Institut Català de Finances (ICF) obre una línia de préstecs a empreses de cinc municipis del Baix Empordà afectats per la pedregada del 30 d’agost passat. La consellera d’Economia, la consellera delegada de l’ICF i els ajuntaments de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Corçà, Ullastret i Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura han signat un conveni que preveu facilitar l’accés a finançament perquè les empreses puguin reparar els estralls pendents o, també, impulsin projectes vinculats a la sostenibilitat o la capacitació tecnològica industrial. La consellera delegada Vanessa Servera ha exposat que les empreses tindran fins a 15 anys per tornar el préstec, una situació més avantatjosa que amb crèdits de banca privada.

Els ajuntaments que formen part del Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmica han signat aquest dijous el conveni que fixa un protocol d'actuació amb l'ICF perquè les empreses afectades per la pedregada puguin accedir a préstecs. La consellera d'Economia, Natàlia Mas Guix, ha exposat que la voluntat és ajudar les empreses a superar "els estralls de la greu pedregada" que va patir la zona però, també, facilitar que puguin tenir finançament per desenvolupar projectes relacionats amb la sostenibilitat i la capacitació tecnològica. 

La consellera també ha posat de relleu que és una acció que evidencia que l'ICF és una "eina cabdal" tant per al Govern com per al país: "Volem que esdevingui realment la banca pública del país, i amb visió de proximitat i territorial". La consellera delegada de l'ICF, Vanessa Servera, ha exposat que les empreses que ho necessitin podran accedir a préstecs que podran retornar en 15 anys, un termini que no "és habitual" als crèdits de la banca privada, i amb una comissió del 0,25% i 1,85% de diferencial. No hi ha cap import previst d'entrada i dependrà de les necessitats o propostes de cada empresa. Aquest divendres a la tarda, tècnics i analistes de l'ICF es reuneixen amb empreses interessades. 

D'entrada, segons ha concretat Servera, n'hi ha almenys una quarantena. L'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Enric Marquès, ha recordat que la pedregada va causar destrosses importants "en deu minuts" i que encara hi ha feina per tornar a la normalitat o "refer-ho tot". Marquès ha remarcat que hi ha hagut ajudes per retirar les cobertes de fibrociment amb amiant i els pressupostos també preveuen accions a equipaments públics afectats. Segons l'alcalde, però, caldrà deixar passar un any i anar fent seguiment de la situació per comprovar si s'han pogut fer totes les reparacions. També, apunta, les de particulars que no tinguin disponibilitat econòmica per afrontar els danys causats per la pedregada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia