Successos

IRLANDA DEL NORD

La policia nordirlandesa tracta l’intent d’assassinat d’un policia com a terrorisme

El principal focus de la investigació és el Nou IRA, una escissió del l’Exèrcit Republicà Irlandès oposada al procés de pau

Hi ha tres persones detingudes, a les quals s’està interrogant

La víctima, l’inspector en cap John Caldwell, va ser tirotejada dimecres i està hospitalitzada en estat greu però estable

La Policia d’Irlanda del Nord (PSNI) ha confirmat aquest divendres que tracta l’intent d’assassinat d’un agent a la localitat d’Omagh (a l’oest) com un cas “relacionat amb terrorisme” i que el seu principal “focus d’investigació” és el Nou IRA, una escissió de l’extint Exèrcit Republicà Irlandès oposada al procés de pau.

“Després de l’intent d’assassinat de l’inspector en cap John Caldwell dimecres, 22 de febrer, puc confirmar que ara estem tractant el cas com (un incident) relacionat amb terrorisme i la nostra principal línia de recerca és el Nou IRA”, ha dit en una roda de premsa el subinspector del cos, Mark McEwan.

Els agents han detingut tres persones de 38, 45 i 47 anys per l’atac comès a Omagh, on l’agent va ser tirotejat per dos individus quan entrenava un grup de joves futbolistes i està hospitalitzat en estat greu però estable.

Els sospitosos de l’agressió estan sent interrogats en una comissària de la regió.

En el moment del tiroteig, que va tenir lloc en un complex esportiu, hi havia nens, pares i entrenadors, que també van ser testimonis de la fugida dels atacants en un vehicle negre petit, segons la PSNI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia