Successos

Basolí: “Tot fa pensar que la nau haurà d’anar segurament tota a terra”

Quatre dotacions dels bombers segueixen controlant la coberta, però no hi ha represes

El director de l'Escola Tècnica: "la tornada a classe dels alumnes és la prioritat"

Quatre dotacions dels Bombers es mantenen en l'operatiu d'extinció de l'incendi de naus industrials declarat ahir dimecres a la nit al carrer Barcelona. Els Bombers han explicat que ara com ara supervisen una coberta que s'està consumint per poder retirar-la amb seguretat. Aquest és el motiu pel qual, de tant tant, es veu flama o fum sortint del lloc. L'incendi està controlat des del matí i, segons el cos d'emergències, no hi ha represes.

Molt afectat per la tragèdia, el propietari del concessionari cremat pel foc, Simó Basolí ha manifestat la voluntat de l’empresa de tornar a l’activitat el més aviat possible. En aquest sentit, Basolí ha assegurat en declaracions a El Punt Avui que “ara el que més ens urgeix és tornar a fer funcionar el taller”. Així mateix ha confirmat que els pèrits ja estant treballant sobre el terreny i que, tot fa pensar, que la nau haurà d’anar segurament tota a terra”. També ha aprofitat per agrair el suport rebut de companys de la competència: “He rebut el suport i ofertes d’ajudes de companys de la competència”. Així mateix ha confirmat que, per tornar a fer funcionar el taller, estan “mirant algun local de Girona que ja estigui adaptat com a taller per tornar a l’activitat”.

L’incendi, controlat

L’incendi que aquesta nit ha cremat un concessionari de motocicletes al sector sud de Girona està controlat però el punt calent està a la coberta. En aquests moments deu dotacions de Bombers estan treballant al sostre de les naus, que és la gran preocupació i es preveu que l’actuació s’allargui ja que els agents tenen dificultats per accedir-hi i extingir-lo. En aquest sentit, el cap de guàrdia de la Regió d’Emergències de Girona, Jordi Marquès, ha detallat a l’ACN que s’estan desmuntant algunes teulades per extingir el foc, però que no es podrà fer amb totes perquè “hi ha uns sostres de fibrociment o de plàstic, pels que no es pot circular pel risc de col·lapse”. L’origen del foc continua sent desconegut i es descarta que hagi estat una antena telefònica, “perquè funcionen amb normalitat”. Els Mossos d’Esquadra han obert diligències per començar a investigar les causes de l’incendi.

L’incendi s’ha donat per controlat a les 2.55 h i ha cremat totalment el taller mecànic i els vehicles de l’interior i ha col·lapsat l’encavallada metàl·lica de la coberta. També ha afectat l’Escola Tècnica, adjacent al concessionari. Aquest matí, el director del centre, Jordi Moncanut, encara estava en estat de xoc: “L’escola ha quedat sinistre total, però per sort ningú s’ha fet mal. Ara estem treballant per buscar una solució pels set-cents alumnes que tenim. És la nostra prioritat: que tornin a fer classe el més aviat possible. Després ja pensarem amb l’escola, que crec que caldrà tirar tota a terra”. Molt a prop de l’incendi es troba la Clínica de Girona, que no s’ha vist afectada. “El foc era espectacular, però els Bombers van actuar de seguida. Vam tenir sort que el fum va tirar cap a l’altra banda i no ens va afectar. Tampoc els talls de llum que es van fer a la zona”, exposa el cap de comunicació de l’hospital. Tot i que encara es desconeixen les afectacions reals, el Registre de la Propietat, que es troba adjacent a Can Basolí, ahir el vespre es va afanyar a treure carpetes, arxius i ordinadors. Sembla, però, que la nau no ha quedat massa afectada.

De moment es desconeixen les causes que han provocat l’incendi, que s’està investigant. Cap persona ha resultat ferida.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas ha agraït la feina dels Bombers a les xarxes socials. També ha visitat el lloc dels fets Lluc Salellas , de Guanyem Girona. La Patronal de Girona també ha lamentat l’incendi i s’ha posat a disposició dels afectats i “esperen una ràpida reacció institucional perquè el curs pugui continuar amb una mínima normalitat i acollir els prop de 600 alumnes”.

Espectacular incendi

El foc, visible des de molts punts de la ciutat, es va declarar cap a dos quarts i mig de deu de la nit a la carretera de Barcelona, davant la clínica Girona.

El sinistre hauria començat a l’Escola Tècnica Girona i s’hauria propagat fins al concessionari de motocicletes Basolí, segons van explicar testimonis a aquest diari.

L’Ajuntament va informar que el foc hauria afecta la teulada dels locals situats a l’illa entre els carrers de Barcelona, Riu Cardener i Riu Freser. Les flames van afectar una superfície d’uns 400 metres, segons la mateixa font.

El personal d’alguns comerços i naus properes es va haver de desallotjar.

Els Bombers de la Generalitat hi van estar treballant amb 21 dotacions. Segons va informar el cos d’emergències, el foc estava desenvolupat i cremava amb força, justament pel material inflamable que el foc va anar trobant al seu pas.

L’operatiu va atacar amb aigua des de totes les façanes dels edificis afectats. Per seguretat, la companyia elèctric va tallat el subministrament a la zona. També es va interrompre el trànsit al carrer Barcelona.

El fum no va afectar habitatges ni va alterar el funcionament normal del centre sanitari proper.

La zona afectada és justament un sector que s’ha començat a revitalitzar amb l’obertura de la nova Clínica Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia