Successos

mèxic

Troben els 4 estatunidencs segrestats a Mèxic, 2 d’ells morts

Els investigadors creuen que van ser atacats per error per un cartell mexicà, que probablement els va confondre amb traficants de drogues haitians

Autoritats mexicanes han trobat els quatre estatunidencs segrestats divendres passat a la ciutat mexicana de Matamoros, en el del nord estat de Tamaulipas, dos d’ells morts i un altre ferit, segons ha informat aquest dimarts el governador de l’estat, Américo Vila-real.

“Fa 35 minuts va ser confirmat per la Fiscalia (que) dels quatre hi ha dos morts, una persona ferida i una altra amb vida”, va detallar Villareal en una roda de premsa en directe durant la diària conferència matutina del president mexicà Andrés Manuel López Obrador.

El governador va detallar que una hora abans li havien notificat que hi havia indicis d’haver vist als quatre ciutadans estatunidencs. Així mateix, va dir que actualment autoritats i familiars acudeixen al lloc i també es troba en camí personal sanitari “per a donar el suport mèdic que es pugui requerir”.

La secretària de Seguretat Pública i Protecció Ciutadana, Rosa Icela Rodríguez, va notificar durant la conferència que ja hi ha un detingut en relació amb el cas.

El fiscal de Tamaulipas, Irving Barris, va confirmar a través de Twitter la informació proporcionada per Vila-real. “Continuen labors de recerca i intel·ligència per a la captura dels responsables”, va escriure en aquesta xarxa social.

López Obrador, per part seva, va expressar les seves condolences a la família i afins dels ciutadans estatunidencs.

“Lamentem molt que això succeeixi al nostre país i enviem als familiars de les mates, als amics, al poble dels Estats Units, al Govern dels Estats Units les nostres condolences i continuarem fent el nostre treball”, va exposar el president.

També va assegurar que les autoritats mexicanes continuaran treballant per a garantir la seguretat al país, especialment en el nord.

L’FBI va informar el diumenge de la desaparició dels quatre estatunidencs, que van ser segrestats divendres passat després de travessar la frontera a la ciutat fronterera de Matamoros, en Tamaulipas, un dels estats mexicans més castigats per la violència.

Els quatre estatunidencs, que viatjaven en un vehicle amb matrícula de Carolina del Nord, van ser atacats poc després de creuar a Mèxic i després d’això van ser muntats a la força en una camioneta tipus pick-up per homes armats, segons va informar l’FBI de Sant Antoni.

Els investigadors creuen que els estatunidencs van ser atacats per error per un cartell mexicà que probablement els va confondre amb traficants de drogues haitians, va dir a CNN un funcionari estatunidenc familiaritzat amb la investigació.

La cadena va assegurar a més haver obtingut fotos que mostren que el cotxe que podrien haver estat conduint els estatunidencs es va estavellar amb un altre vehicle, abans que els viatgers fossin presos a punta de pistola.

També es va fer públic un vídeo en el qual apareixen homes armats que presumptament obligarien diverses persones, entre elles una dona, a pujar a la part de darrere de la camioneta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia