Successos

successos

Almenys divuit morts per l’onada de tornados que colpeja els Estats Units

Les autoritats han confirmat set víctimes a Tennessee, cinc Arkansas, tres a Indiana i les altres tres a Alabama, Mississipí i Illinois, on ha caigut el sostre d’un teatre durant un concert

Uns 28 milions de persones estan sota alerta de tornados

Una onada de tornados està colpejant amb força els Estats Units d’Amèrica (EUA) i ja ha deixat almenys divuit morts, desenes de ferits i centenars de milers de persones sense llum.

Les autoritats locals han confirmat fins ara set víctimes a Tennessee, cinc Arkansas, tres a Indiana i les altres tres a Alabama, Mississipí i Illinois. No obstant, es preveu que el balanç mortal augmenti a mesura que els serveis d’emergències avaluïn la situació sobre el terreny, fins i tot casa per casa.

Arkansas ha declarat l’estat d’emergència després de la mort de cinc persones en dos tornados separats, quatre a Wynne i una a la capital, North Little Rock, on 2.000 habitatges han resultat malmesos i almenys 30 persones han estat traslladades a dos hospitals, segons recull The Washington Post. D’aquests, cinc es troben en estat crític.

En diverses imatges i vídeos publicats a les xarxes socials es pot veure el fenomen , que ha arrencat arbres i teulades al seu pas.

La governadora de l’estat, Sarah Huckabee Sanders, ha anunciat a Twitter que la Guàrdia Nacional assistirà la policia local a les tasques de rescat i també ha afirmat que “la gent serà primer i la paperassa, després”.

Tres persones més han perdut la vida al comtat de Sullivan, a Indiana, i una altra a Belvidere, al nord d’Illinois, per la caiguda del sostre d’un teatre on s’hi havien aplegat 260 persones per un concert de rock. Vint-i-vuit assistents van resultar ferits, 5 dels quals greus. A més, sis persones van ser hospitalitzades a Tennesse.

Els tornados han deixat unes 400.000 llars sense electricitat a 10 estats, segons les dades del web PowerOutage.us, que monitora el servei.

També s’han registrat tornados als estats de Missouri, Wisconsin i Iowa, mentre que fortes tempestes es desenvolupen en altres parts del centre-est del país.

Està previst que la tempesta es mogui cap a l’est i ja s’han activat alertes per la força dels vents a Alabama i Georgia. Uns 28 milions de persones estan sota alerta de tornados, segons el Servei Meteorològic Nacional (NWS).

Davant el fort impacte del temporal, el president dels EUA, Joe Biden, ha parlat aquest dissabte amb l’administradora de l’Agència Federal per a la Gestió d’Emergències (FEMA), Deanne Criswell, que coordina la resposta federal al desastre.

També ha conversat per telèfon amb Huckabee Sanders, la governadora d’Arkansas, i amb els alcaldes de Little Rock, Frank Scott, Jr., i Wynn, Jennifer Hobbs, que representen dues de les ciutats d’aquest Estat més afectades pels tornados, segons ha informat la Casa Blanca en un comunicat.

Biden va visitar divendres la localitat de Rolling Fork (Mississipí), que va quedar devastada la setmana passada quan una sèrie de forts tornados va castigar la regió, deixant 26 morts.

“Aquesta és la seva comunitat, aquí és on van construir les seves vides. Ens assegurarem que vostès poden seguir aquí”, va prometre Biden en declaracions a la premsa davant d’un munt de runes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia