Successos

societat

L' incendi a la Franja ja ha cremat almenys 600 hectàrees

Hi treballen una quarantena de dotacions de bombers de Catalunya i l’Aragó

Els hidroavions han hagut de retirar-se per la força del vent, que impulsa les flames

Un incendi crema sense control entre els termes municipals de la Granja d’Escarp, al Segrià, i de Mequinensa, al Baix Cinca. El foc s’hauria originat per motius encara desconeguts al terme aragonès poc abans de les 16:11, quan s’ha rebut el primer avís, però empès pel vent que bufa a la zona ha saltat a l'altre marge del riu, a Catalunya. Els Bombers apunten a una línia elèctrica com a punt d'origen del foc de la Franja, que ha començat a Mequinensa i ha saltat a la Granja d'Escarp, al Segrà. Les flames han obligat a mobilitzar almenys quaranta unitats de bombers de la Generalitat i de l’Aragó. La situació de sequera combinada amb el vent  fa témer que el foc pugui escampar-se amb facilitat.

De fet, els dos hidroavions que combatien les flames han hagut de retirar-se pel risc que representava la intensitat del vent, segons declaracions de l’alcalde de la Granja d’Escarp, Manel Soler, recollides per Catalunya Informació. D’acord amb el seu testimoni, “la situació és complicada”, perquè el foc, impulsat pel vent, puja per un barranc en direcció a un zona “molt boscosa i amb molt poder de combustió”.

Una festa il·legal

L’alcalde de la Granja d’Escarp explica que quan s’ha originat el foc els Mossos ja eren a la zona intentant desarticular l’organització d’una festa rave en una localització situada a un parell de quilòmetres de l’origen de les flames. La festa il·legal no havia demanat els permisos preceptius i estava començant a atraure assistents a la zona. La policia ha fet desallotjar la zona amb urgència i els organitzadors i assistents han hagut de deixar el material enrere.

Segons el darrer balanç del Cos dels Agents Rurals de la Generalitat, el foc ha afectat de moment unes 600  hectàrees , la meitat  a Catalunya, però es dirigeix cap a una massa boscosa situada a l'eix Maials-Almatret. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia