Successos

Demanen 15 anys i mig de presó a un acusat de violar la seva mare discapacitada

La fiscalia també sosté que va demanar a la víctima que li enviés fotos d’ella despullada

La fiscalia demana 15 anys i mig de presó per a un jove acusat de violar la mare, amb discapacitat psíquica, i demanar-li fotografies despullada per Whatsapp. A banda de la pena de presó, el processat també s’enfronta a 12 anys de llibertat vigilada i a pagar una indemnització de 6.000 euros a la seva mare. La fiscalia sol·licita al tribunal que li imposi una ordre d’allunyament i que no es pugui apropar a menys de 300 metres ni comunicar-se amb la víctima durant 10 anys.

Segons l’escrit d’acusació, el presumpte abús sexual va tenir lloc a Figueres entre l’agost del 2019 i el gener del 2020, quan el processat va quedar amb la mare per anar a dinar, informa l’ACN. “Aprofitant-se de la situació de vulnerabilitat de la víctima, que té diagnosticada una disminució psíquica d’un 65% i un trastorn de la personalitat”, la va fer anar a un lavabo on l’hauria violat. L’autor dels fets hauria estat “plenament coneixedor de la discapacitat psíquica” i hauria actuat “aprofitant-se d’aquesta situació i de la confiança que li tenia”, sosté la fiscalia. Durant el mateix període, segons l’acusació pública, va enviar missatges a la seva mare proposant-li quedar i va aconseguir que li enviés imatges nua. El judici s’havia de fer aquest dimecres a l’Audiència de Girona, però s’ha suspès fins al novembre.

Els delictes concrets dels que l’acusa la fiscalia són d’abús sexual amb penetració agreujat perquè la víctima té un trastorn mental i d’elaboració de pornografia d’una persona especialment vulnerable. De la seva banda, la defensa nega els fets i demana l’absolució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia