Successos

El rastre del jugador de rugbi desaparegut a Barcelona es perd al port

Els Mossos es comprometen amb la mare de Levi Davis de fer un rastreig amb bussos a la zona on el seu telèfon va donar senyal per darrer cop

Julie Davis, la mare de Levi Davis, el jugador de Rugby britànic desaparegut, i Richard Squire, l’amic que va donar el senyal d’alerta de la desaparició, han tornat a Barcelona per intentar recopilar informació sobre els darrers moviments del jove i conèixer l’evolució de la investigació que porten els Mossos d’Esquadra. En l’entrevista que van mantenir dilluns Julie i Richard amb els responsables de la investigació a la comissaria de la travessera de les Corts els van informar que treballaven amb la hipòtesi (avançada per aquest diari) que Davis podia ser l’home que la matinada del 30 d’octubre diversos testimonis van sentir demanava auxili dins de l’aigua al Port de Barcelona. Els Mossos, que disposen d’un ampli informe redactat per la policia portuària de la recerca que es va fer aquell dia, han obtingut el testimoni d’almenys quatre persones, que viatjaven al creuer MSC Bellíssima que aporten dades sobre les característiques del reclamant d’auxili que refermen la hipòtesi que Levi Davis podria ser la persona que havien vist a l’aigua. Un dels testimonis va assegurar que havia sentit que l’home demanava auxili en anglès. “Help me”, va dir que havia sentir. Un altre dels testimonis va assegurar que li semblava que el noi era de pell negra i també hi ha testimonis que asseguren que duia una samarreta de color blanc. Així recorda el seu amic que anava vestit Levi quan va sortir d’Eivissa el matí del dia 29, quan va agafar un ferri cap a Barcelona, on va arribar pels volts de les set de tarda. A la nit, a l’entorn de les 10, les càmeres de seguretat del pub irlandès The Old Irisch Pub de la Rambla, van captar Levi que sortia tot mirant el telefon i anava cap a l’esquerra, és a dir, en direcció cap a la Plaça Catalunya. Les anàlisis que han fet els Mossos situen Davis aquella mateixa nit al Hard Rock Cafè, de la Plaça Catalunya, a uns 900 metres del pub irlandès. Després, segons el seguiment que ha fet la policia a través de l’anàlisi del telèfon mòbil de Levi Davis, el jove va tornar sobre els seus passos per arribar cap a la zona comercial del Port. L’últim moviment del telèfon es detecta dins del Port, en una zona d’accés restringit i s’activa per una antena situada al port que dona cobertura a la zona de creuers. En una zona propera va ser on un ciutadà va trobar dies després de la desaparició el passaport de Levi Davis i el va entregar a un punt de vigilància del port.

Totes aquestes coincidències fan que els mossos contemplin la teoria que Levi Davis pogués ser l’home que els testimonis van dir que havien vist a l’aigua i la possibilitat que hagués caigut accidentalment. Quan es va donar el senyal d’alerta, es va fer una important rastreig amb la participació de tots els cossos de seguretat i la policia portuària va aturar tots els creuers que en aquell moment eren a port perquè comprovar que no faltés cap passatger. Al vespre, en no trobar a faltar ningú i no trobar ningú a l’aigua es va desactivar la recerca. En aquells moments no es tenia constància que Levi Davis, que havia arribat el vespre abans, estès desaparegut. Va ser el seu amic Richard, des d’Eivissa, que en no poder contactar amb ell va donar la senyal d’alerta. Ara l’amic i la mare del noi desaparegut, que han deixat de banda els investigadors privats que van apuntar teories de segrestos i revenges, posen la seva confiança amb els investigadors dels mossos, que s’han compromès a demanar permís judicial per fer una recerca a la zona de roques del port per intentar trobar el rastre de Levi. Dilluns van fer el recorregut que se suposa va fer Levi el dia de la seva desaparició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia