Successos

regne Unit

La principal patronal britànica, sacsejada per diversos casos de violació

Una segona dona ha afirmat haver estat violada per dos companys quan treballava en una oficina a l’estranger, segons ‘The Guardian’

La policia de Londres té investiga una dotzena de denúncies per assetjament sexual

La principal patronal del Regne Unit, la Confederació de la Indústria Britànica (CBI, per les sigles en anglès) està immersa en un escàndol per diversos casos de violació i assetjament sexual a treballadores del grup de pressió empresarial.

El diari The Guardian ha revelat aquest divendres el cas d’una dona que hauria estat violada per dos companys de feina quan treballava per a la CBI en una oficina de l’organització a l’estranger.

La víctima ha relatat al mitjà que després d’anar a prendre unes copes amb els seus col·legues es va despertar en una habitació amb ells, amb signes físics d’haver estat forçada i sense recordar haver consentit cap activitat sexual.

La dona no culpa l’entitat patronal de la seva violació però sí que li retreu haver creat una “atmosfera” que “alimenta el sentiment de confiança” d’alguns homes que poden actuar d’aquesta manera “sense sentir cap preocupació ni por de les conseqüències dels seus actes”.

També critica la manca de suport del departament de Recursos Humans de la CBI als treballadors de fora de la seu de Londres. “No vaig trobar cap persona amb qui parlar a RRHH que conegués i en qui pogués confiar”, ha lamentat.

De fet, l’afectada es va adreçar a The Guardian per explicar el seu cas després que aquest mitjà publiqués una investigació sobre una dotzena de denúncies sobre la mala conducta dels directius del CBI, que ha motivat l’obertura d’una investigació de la policia de Londres.

El cos també investiga el cas d’una altra empleada de la patronal que va denunciar haver estat violada per un gerent durant una festa en un vaixell pel riu Tàmesi el 2019.

The Guardian també recull el cas d’una dona que hauria patit assetjament a l’oficina de la capital britànica per part d’un company. L’entitat sí que hauria obert en aquest cas una investigació interna que hauria confirmat les queixes de l’afectada.

No obstant això, fonts coneixedores del cas han explicat que la dona hauria estat “desencoratjada” de presentar cap denúncia i se li va demanar que es canviés de lloc a l’oficina i que procurés sortir en un moment diferent al del seu assetjador, que va conservar el càrrec.

L’organització, que representa unes 190.000 empreses britàniques, ha lamentat els casos i ha assegurat que està en contacte amb la policia, a qui assegura haver traslladat les denúncies.

L’escàndol, però, ja ha suposat que diferents firmes s’hagin desvinculat de la patronal, entre les quals dues de les principals companyies d’assegurances del país, Aviva i Phoenix Group. “A la llum de les denúncies i de la gestió del procés i la reacció de la CBI, creiem que ja no pot complir la seva principal funció: ser una veu representativa de les empreses al Regne Unit. Per tant, lamentablement hem cancel·lat la nostra afiliació amb efecte immediat”, va dir divendres Aviva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia