Successos

societat

Investiguen un ciberatac a l’Ajuntament de Cubelles

Els Mossos reiteren que, en cas que es demani rescat per no difondre dades, “no es pagui”

Els ‘hackers’ -informàtics tornen a ser notícia després de l’atac registrat el mes passat a l’Hospital Clínic de Barcelona. En aquest cas es l’Ajuntament de Cubelles qui va presentar ahir davant els Mossos una denúncia per ciberatac que, segons el consistori, afecta l’atenció presencial però no impedeix l’ús de la web i els treballs d’administració electrònica.

Fonts dels Mossos han explicat a Efe que, després de la denúncia de l’ajuntament, han obert una investigació que, “com passa en aquests casos, no donarà resultats ràpids” que permetin identificar els autors de l’assalt. Les citades fonts indiquen, però, que és important no cedir mai al xantatge dels “hackers” i que, en cas que es demani rescat per no difondre dades, “no es pagui mai per no perpetuar aquest sistema de delicte”. que, en cas que es demani

El consistori, que precisa que “desconeix l’abast de l’atac”, ha denunciat el fet davant els Mossos i l’Agència de Ciberseguretat catalana i indica que treballa per “restablir el servei com més aviat millor”. Els assaltants al sistema informàtic de l’Hospital Clínic de Barcelona, van demanar un rescat de 4,5 milions de dòlars per no filtrar informació confidencial. Des de llavors, han anat desgranant en diversos paquets distribuïts per internet nombroses dades de pacients del centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia