Successos

El quadern negre

Tura Soler

Mort d’un tret a Girona, judici pendent a Albània

L’albanès que va arribar mortalment ferit al Trueta feia poc que havia obtingut la llibertat per un cas de droga a Marbella

El jove albanès que van deixar mortalment ferit d’un tret a l’abdomen a les portes del servei d’urgències del Trueta de Girona, tenia un passat vinculat amb la marihuana i els robatoris violents, a Espanya i a Albània. La víctima, Endrit Sinaj, de 29 anys, feia pocs dies que havia aconseguit la llibertat provisional després de ser arrestat juntament amb un compatriota en el marc d’una operació vinculada amb el tràfic de marihuana centrada a Marbella. Sinaj va ser detingut a la Selva i el jutjat de Blanes, que després es va inhibir a un jutjat de Marbella, li va concedir la llibertat provisional, a diferència del seu col·lega, que va ser empresonat. I el dia 23 d’abril, un compatriota el va deixar ferit de mort davant del Trueta. El noi havia rebut un tret a l’abdomen que li va causar la mort. L’escenari i l’autor del crim encara són desconeguts. Els Mossos ho estan investigant. El primer dia van localitzar, gràcies a la matrícula del cotxe que havien captat les càmeres, l’home que l’havia deixat a urgències del Trueta: un altre noi albanès. Aquest home va explicar que havia recollit el ferit arran de carretera però no va aportar més dades, tot i que els Mossos el van traslladar a la comissaria a Girona i el van interrogar durant molta estona i i fins i tot van escorcollar el seu domicili de Tordera. Però no es va considerar que tingués relació amb el crim i se’l va deixar marxar i l’endemà se li va retornar el cotxe, un Seat Córdoba, amb què havia traslladat la víctima fins al Trueta. L’home que va traslladar la víctima no era el titular del vehicle.

Assalt a Albània

Endrit Sinaj també tenia comptes pendents a Albània. Els mitjans albanesos publiquen que formava part del grup de cinc homes que van ser arrestats a l’octubre del 2020 a la ciutat de Vlora. Segons relaten la cròniques, Sinaj i els seus col·legues, després d’haver controlat el seu objectiu amb drons, van assaltar un habitatge encaputxats, armats i fent-se passar per policies. L’amo de la casa i el seu fill es van malfiar i per evitar el robatori es van enfrontar amb els intrusos, que van acabar fugint. La policia, segons la premsa albanesa, amb una operació molt ràpida i eficaç va aconseguir identificar i detenir els cinc autors de l’assalt frustrat a la casa. Els van comissar un vehicle Mercedes Benz, amb què havien anat a la casa assaltada i un Nissan que conduïa un dels sospitosos quan el van arrestar. També els van comissar telèfons mòbils i altres elements de prova, però en canvi no van trobar mai l’arma que van esgrimir quan van perpetrar l’assalt. Els cinc joves van ser posats a disposició judicial i el tribunal va fer empresonar tres dels sospitosos (Alfred Shametajn, Ervin Dhima y Enerik Meçajn), mentre que Endrit Sinaj i el seu company Lulëzim Elmazaj van obtenir la llibertat provisional amb l’obligació de presentar-se davant del tribunal quan toqués.

LA DATA

23.04.23
Un conductor
va deixar un jove albanès ferit de mort amb un tret a l’abdomen davant del servei d’urgències del Trueta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia