Successos

Oriol Sardà, un santvicentí il·lustre

El conegut activista, que va morir d’un accident a la muntanya amb 52 anys, serà homenatjat dissabte

Sant Vicenç de Castellet i la comarca del Bages van rebre amb consternació la mort diumenge passat als 52 anys d’Oriol Sardà i Bonvehí. L’empresari, tot i que era un excursionista experimentat i esportista des de petit, va perdre la vida en un desgraciat accident en una excursió a amb la seva dona. La caiguda va tenir lloc al Pic de Peguera quan la parella va relliscar per una placa de gel.

Al municipi el coneixia tanta gent que dimarts es va obrir una vetlla al tanatori de la vila i es va mantenir fins ahir, quan va tenir lloc la cerimònia de comiat. El seu conegut activisme social a Sant Vicenç fa que aquest dissabte s’hagi organitzat un homenatge popular, en què s’espera la participació d’entitats locals, a banda de tots aquells que vulguin ser-hi a títol particular. Aquest gran acte es farà a la plaça Onze de Setembre a les onze del matí. La família ha confirmat que l’esdeveniment serà obert a tothom perquè ell “ho hauria volgut així”.

En el municipi Sardà ha deixat una profunda empremta i per això les associacions en què va col·laborar d’una manera o altra també hi seran benvingudes. Tothom li podrà dedicar algunes paraules. Sardà havia estat emprenedor d’algunes activitats ben conegudes. Va ser el president de la Colla de Geganters, a la qual va estar vinculat més de 30 anys. A més de ser portador de gegants, també hi va ser com a vicepresident i cap de colla en diferents etapes i encara hi col·laborava sempre que podia. Va estar vinculat, a més, a l’entitat gastronòmica Ceps i Manduca, que es va formar per recuperar i difondre plats tradicionals, alguns dels quals preparava ell mateix en dinars col·lectius de les associacions del municipi.

Altres entitats a les quals va estar vinculat van ser la coral infantil Nou Horitzó, l’Associació Musical Castellet i el moviment escolta i parroquial Mijac, en la qual va ser un dels monitors. La seva afició i amor per la muntanya els va llaurar al Centre Excursionista, entitat que dilluns li va retre un homenatge amb un minut de silenci. Els que el coneixen remarquen el seu caràcter incansable i el seu positivisme.

Oriol era germà de Jordi Sardà i Bonvehí, que va començar treballant en la mateixa empresa. Va saltar a la fama pel fet de ser un dels presumptes organitzadors de la reunió que va tenir Carles Puigdemont, abans de la declaració d’independència del 2017, amb un suposat emissari del president rus, Vladímir Putin. En aquella trobada, confirmada per Víctor Terradellas, també hi van ser l’exdiplomàtic rus Nicolai Sadovnikov i el també rus Serguei Motin. El president va rebutjar la proposta dels russos i els oferiments per “inconvenients i poc creïbles”. Uns anys abans Jordi Sardà havia fet creure al govern d’Ucraïna que era un representant de Gas Natural i el va convèncer per signar un contracte de 850 milions d’euros per fer una terminal de gas liquat al mar Negre. Ja llavors s’havia allunyat de la família i el municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia