Successos

El quadern negre

Tura Soler

Crim en el comiat de solter a Lloret, 11 anys impune

El fiscal demana que s’arxivi la causa de la mort de Craig Mallon i la família, que busquin uns sospitosos francesos

Craig Mallon, un turista escocès de 27 anys, va caure mort, la matinada del 19 de maig del 2012, després de rebre un cop de puny enmig d’un grup de gent a la sortida de la discoteca Rockefeller de Lloret de Mar. Mallon, llicenciat enginyer tècnic amb un futur professional prometedor, que treballava a Austràlia, era a Lloret per celebrar el comiat de solter del seu germà Bryan. Onze anys després del crim, la policia no ha identificat l’autor del cop mortal i el cas continua impune. Avui els representants de Victims Abroad, associació que ajuda els familiars de Mallon, el recordaran, com cada any, amb un acte en un banc a la placeta on va morir.

Mentrestant, al jutjat, la darrera fitxa la va moure el fiscal Víctor Pillado el novembre del 2022, quan va presentar un escrit demanant el sobreseïment provisional de la causa en no haver-se pogut identificar cap sospitós. El fiscal indica que s’ha arribat a un punt mort i, tot i haver pres declaració als amics de Mallon i altres persones que eren presents en el moment de l’agressió, les descripcions dels suposats agressors són tan diverses i contradictòries que no permeten ni tan sols tenir una descripció de l’autor. El fiscal també descarta prendre declaració com a investigats a dos nois francesos residents a Saint-Étienne, que van aixecar les sospites de la investigació perquè havien abandonat l’hotel on estaven allotjats abans que se’ls acabés la defensa. Inicialment, el jutjat va proposar interrogar aquests dos nois com a imputats a través d’una comissió rogatòria, però el fiscal no ho veu necessari perquè considera que cap indici els incrimina, i demana l’arxivament de la causa. Però la família de Mallon, que compareix com a acusació particular, ha presentat un escrit demanant que s’investiguin uns altres sospitosos, ja que entenen que hi ha hagut un error en les transcripcions dels noms que va fer errar l’enfocament de la investigació. La família Mallon i Victims Abroad, que han fet una recerca exhaustiva de totes les persones que eren a la zona la nit del crim, demanen que es localitzin uns nois residents a París que tenen identificats amb noms i cognoms, que aquella nit eren a Lloret amb un grup més nombrós. Abans que es produís el crim, quatre d’aquests joves van ser sancionats per la Policia Local de Lloret, que els va immobilitzar el vehicle perquè no van poder pagar la multa. Però una estona després de l’agressió mortal a Craig Mallon, els quatre joves van entrar a la seu de la policia de Lloret (estan enregistrats a les imatges de les càmeres) i van pagar la multa per retirar el vehicle. Aquests joves també van ser captats per una càmera a prop del lloc del crim. La hipòtesi que havia plantejat la Policia Local era que l’atac a Craig va ser un robatori violent i que el botí va servir per pagar la sanció, i va aportar les dades als Mossos, però aquest fil no es va estirar. La família ara insisteix que se segueixi aquesta pista. A les 6.24 h es va fer la trucada que alertava del crim i els quatre nois francesos entraven a la policia a les 6.39 h, minuts després. Llavors la seu de la policia era a vuit minuts a peu de la Rockefeller.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia