Successos

AUSTRÀLIA

Mor la dona de 95 anys reduïda per un policia amb una pistola tàser a Austràlia

Clare Nowlan, que patia demència senil, va ser reduïda mentre portava un ganivet

La reducció li va causar ferides crítiques, inclosa una fractura de crani

L’agent Kristian White està acusat de tres delictes i pot ser condemnat a deu anys de presó

La policia australiana ha informat aquest dimecres de la mort de Clare No·land, la dona de 95 anys i amb demència senil que va ser reduïda per un policia amb una pistola tàser la setmana passada mentre portava un ganivet en una residència de gent gran de Nova Gal·les del Sud, segons informa The Guardian. La dona va patir ferides crítiques, inclosa una fractura de crani, en l’incident, i ha mort a l’hospital.

L’agent, Kristian White, de 33 anys, ha estat suspès de sou i feina i ha de comparèixer al jutjat local de Cooma el 5 de juliol acusat d’agressió amb danys corporals reals, agressió comuna i lesions corporals greus imprudents, que poden suposar una pena màxima de deu anys de presó.

La comissària de policia de Nova Gal·les del Sud, Karen Webb, ha descrit en roda de premsa els fets com un “desagradable incident” i ha rebutjat fer públiques les imatges de la càmera corporal de l’agent.

Aquest cas ha tornat a posar sobre la taula el polèmic ús de les pistoles tàser per part de la policia australiana, qüestionada per organitzacions com Amnistia Internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia