Successos

Jutgen el primer cas per assetjament sexual al carrer arran de la reforma de la llei del “sí és sí”

Un home de 60 anys es va masturbar davant de dues noies mentre les insultava perseguint-les al bell mig de Sevilla

Han jutjat aquest dilluns el primer cas er assetjament sexual al carrer a l’Estat després de la reforma de la llei del “només sí és sí”, de garantia integral de la llibertat sexual, segons avança Efe. Els fets van passar el mes de març quan l’acusat, un home de 60 anys, es va masturbar en ple carrer Torneo al bell mig de Sevilla davant de dues noies mentre les insultava i s’acostava cap a elles. Les joves van gravar l’agressor i van penjar-ho a les xarxes per avisar del perill, cosa que va veure la Policia Local de la ciutat andalusa, que va procedir a actuar d’ofici.

L’investigat assegura que no recorda res de res, però no és la primera vegada que està involucrat en delictes sexuals. De moment, se li ha dictat una pena de 30 dies de localització, però podria entrar a la presó perquè tenia en suspens una condemna de dos anys per un altre cas d’abús sexual, que en principi ara hauria de complir perquè ha tornat a delinquir. La Fiscalia ha traslladat els fets a l’Audiència Provincial de Sevilla perquè revoqui aquesta suspensió i torni a enviar aquest home a la presó a l’espera de conèixer la sentència sobre aquest nou delicte pel qual ara està essent jutjat.

El fiscal delegat de criminalitat informàtica, Gabriel González, ha assegurat en declaracions a Efe que “fins ara aquesta mena de conductes només eren delicte si les víctimes eren menors d’edat o tenien alguna mena de discapacitat”. Per això, ha destacat aquesta novetat del Codi Penal i ha posat l’accent en la necessitat de denunciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia