Successos

successos

Les fortes pluges desborden la riera de Santa Margarida i obliguen a tallar l’N-260 a la Vall de Bianya

Els aiguats han provocat també problemes a l’escola de Riudaura on els Bombers han hagut d’intervenir

Les fortes pluges d’aquest dimarts han desbordat la riera de Santa Margarida i han obligat a tallar l’N-260 a la Vall de Bianya. Els Mossos han hagut de tallar el trànsit en els dos sentits a causa que l’aigua desbordada que ha cobert bona part de l’ asfalt .

Segons l’alcalde del municipi, Santi Reixach, les inundacions han començat cap a les tres de la tarda a zona de Sant Pere Despuig i la vall de Farró. Per altra banda, també està tallada la carretera de Capsec.

D’aquesta manera, l’alcalde demana que es tingui precaució i que no s’utilitzi aquesta via com a drecera, ja que hi ha persones que han quedat bloquejades a la carretera. De moment però, segons Reixach, ningú ha près mal ni i ha hagut cap incident greu .

També hi ha hagut aiguats importants a zones interiors de les comarques gironines com a Riudaura, on caigut uns 110 litres/m2 durant aquest episodi. Ha afectat principalment a l’escola, que s’ha inundat i ha necessitat de la intervenció dels Bombers perquè s’ha inundat part d’una de les estances del centre escolar . Tot i que l’incident ha tingut lloc fora de l’horari escolar, les classes s’han suspès fins divendres per poder evacuar l’impacte dels danys i fer tasques de neteja.

A més, també ha entrat aigua a alguns baixos d’habitatges i diversos camps de regadiu i massos s’han vist afectats per l’episodi de pluja.

Per altra banda, la companyia de transports públics Teisa ha vist afectada la seva ruta habitual a causa de la pluja durant aquesta tarda. D’aquesta manera, el servei de les cinc de la tarda que connecta Olot amb Puigcerdà ha passat per Vallfogona i els passatgers de Sant Joan de les Abadesses han hagut de parar a Ripoll i agafar, amb el mateix bitllet, el servei de Campdevànol a Camprodon, per acabar d’arribar al municipi.

En paral·lel, les línies afectades Camprodon-Olot i Olot-Ripoll també s’han vist afectades pel tall de la carretera N- 260 .

Els Bombers també han hagut d’actuar en altres municipis com el polígon industrial de Riudellots de la Selva on s’ha inundat el carrer Onyar i també en altres serveis menors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia