Successos

El quadern negre

Tura Soler

Escenes de Susqueda (12): on és en Peter?

Un Citroën C-5 amb matrícula alemanya apareix embarrancat i mai se n’ha trobat el propietari

Any 2017. Els caçadors que un dia fan batuda per Susqueda queden parats quan veuen un cotxe embarrancat al camí que baixa cap a l’hort de Can Bernat.

–Com pot haver anat a parar aquí un turisme?

El cotxe és un Citroën C-5 de color negre, amb matrícula alemanya NEPT 337. El cotxe està tancat i les claus no són enlloc. A l’interior s’hi veu un joc de cordes i sabates que semblen de les de fer escalada. També hi ha gases sanitàries, molts paquets per encetar. Ho troben estrany. Els caçadors avisen els Mossos, que els donen les gràcies, però tenen la sensació que no mostren gaire interès per esclarir la presència d’aquell cotxe allà.

El propietari és un noi, en Peter, nascut el 23 de juliol de 1990 a Neuss i amb l’últim domicili conegut a Neu-Bamberg. Però no se’l localitza. Uns periodistes intenten estirar el fil a Alemanya. L’únic que aconsegueixen esbrinar és que el cotxe no està denunciat com a robat i que el titular no té cap requisitòria ni deute pendent amb la justícia, però no se’n surten per cap via de saber-ne el parador. L’Ajuntament de Susqueda també comunica les dades als Mossos, però mai en treuen l’aigua clara. Els caçadors arrosseguen el cotxe amb un 4×4 i el traslladen al voral del camí del veïnat del Far, on el vehicle s’hi passarà mesos i mesos mentre es va degradant. El lloc on durant mesos jauen les restes del Citroën, sense matrícula, amb les rodes rebentades, els vidres trencats, pedres a dins i els documents que eren a la guantera escampats per dins, és a les envistes de la gran cinglera del Far, que el 16 de setembre del 2008 va ser l’escenari d’un crim esgarrifós: un pare va llançar la seva filla de sis anys daltabaix del precipici i després s’hi va tirar ell. Aquell dia era diumenge. L’home, un holandès de quaranta-sis anys, i la nena vivien a Barberà del Vallès i es van presentar al restaurant del santuari del Far. La petita duia un gosset de peluix i es va prendre un suc de taronja. A quarts d’una, pare i filla van sortir del restaurant i van anar cap al mirador, des d’on es divisen vistes sensacionals del pantà i dels seus entorns. Duien uns prismàtics. De cop i volta, el pare va clavar una empenta a la nena i la va fer caure daltabaix de la cinglera. I, immediatament, s’hi va llançar ell. Una caiguda de més de 100 metres. Impossible de sobreviure-hi. El gosset de peluix de la nena es va quedar dalt del mirador. Al mòbil de l’home, que havia estat militar, hi havia un missatge recent enviat per la seva dona. Li suplicava que no fes mal a la criatura.

Sis anys més tard, el Citroën ja ha desaparegut de sota el cingle del Far, però res s’ha sabut del parador del seu propietari, ni per quin motiu va anar a parar a Susqueda. Els caçadors que van trobar el vehicle encara rumien, no veuen normal que abandonessin el cotxe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia