Successos

Itàlia

Un formatger llombard mor sepultat per 25.000 rodes de Grana Padano

El col·lapse d’una lleixa del sistema d’emmagatzemament hauria provocat un efecte dominó

La família fa una crida a altres empreses per salvar milers de formatges que es podrien fer malbé a la nau sinistrada

El propietari d’una fàbrica de formatges de la Llombardia ha mort esclafat per més de 600 tones de Grana Padano que li han caigut a sobre en col·lapsar una de les lleixes on estaven emmagatzemats.

L’accident ha passat cap a les nou de la nit diumenge al magatzem de conservació de la Granja Chiapparini, a Romano di Lombardia, a la província italiana de Bèrgam i fins aquest dilluns al matí els Bombers no han pogut localitzar el cos de Giacomo Chiapparini, de 75 anys.

La principal hipòtesi és que la víctima estava manipulant el sistema que permet moure les rodes de formatge i ha cedit una de les prestatgeries. La caiguda hauria provocat un efecte dominó a les lleixes de sota, amb capacitat per a uns 1.600 formatges cadascuna, i l’home no hauria pogut escapar de l’allau.

Una vintena d’efectius de bombers i altres cossos d’emergències han buscat l’home tota la nit, tot i que en les primeres hores ja s’ha perdut l’esperança de trobar-lo amb vida pel gran pes de les formes de Grana Padano, entre 24 i 50 Kg cadascuna.

Una vegada recuperat el cadàver ha començat una cursa contrarellotge per salvar la producció de formatges. La família ha fet una crida a altres empreses del sector perquè guardin les rodes que ara es farien malbé al magatzem sinistrat. Algunes empreses de la zona ja han respost a la convocatòria. Es dona la circumstància que el difunt va acollir més de 10.000 formatges d’empreses d’Emília-Romanya afectades pel terratrèmol del 2012, segons recorda la premsa local.

El president del districte agrícola de Bèrgam, Bortolo Ghislotti, ha comparat els danys d’aquest accident amb els del sisme. Ghislotti ha estimat en 7 milions d’euros les pèrdues que podria haver patit la Granja Chiapparini, que té unes instal·lacions d’uns 2.000 metres quadrats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia