Successos

SUCCESSOS

Minut de silenci en record dels quatre joves atropellats

L’Ajuntament de Montmeló va decretar ahir tres dies de dol i va fer un minut de silenci per les quatre víctimes mortals atropellades per un tren diumenge al vespre: tres noies i un noi d’entre 19 i 22 anys, residents a Barcelona i Madrid. L’acte es va fer a la plaça Rafael Casanova amb la presència de la ministra de Transports, Raquel Sánchez; la presidenta del Parlament, Anna Erra, i el conseller de Salut, Manel Balcells.

Tant l’alcalde del municipi, Pere Rodríguez, com la ministra Sánchez van transmetre el condol i el suport als familiars de les víctimes. Rodríguez va explicar que el grup de joves –entre els quals hi havia les quatre víctimes mortals– no va seguir el recorregut marcat per arribar al festival de música techno que s’estava fent al circuit de Montmeló i que van voler fer drecera. “Van accedir a les vies per una zona no habilitada i de difícil accés”, va explicar el batlle, que també va dir que per arribar-hi s’ha de pujar un monticle i, a l’altra banda, “no hi ha res”.

De fet, Rodríguez va explicar que a uns cinquanta metres de distància del punt on van travessar hi ha un pont per sobre de la via. “No té cap sentit, el que van fer; per tant, entenem que no sabien cap on caminaven”, va relatar l’alcalde, que també va subratllar que una estona abans devien passar per un punt on hi havia un informador que indicava a la gent quin era l’itinerari per arribar al festival.

La ministra Sánchez va coincidir que les primeres informacions que tenen és que els joves van passar per un “punt no autoritzat de pas que no conduïa enlloc”. “No sabem per què els joves van decidir recórrer aquest tram de la via, però en qualsevol cas això ho determinarà la investigació”, va manifestar.

Sobre les crítiques que han fet alguns veïns denunciant que a la zona per on van passar els joves no hi ha tanques de seguretat, Sánchez va voler aclarir que Adif i Renfe “sempre treballen perquè les vies siguin segures i estiguin correctament senyalitzades”, però va remarcar que “per les zones on no hi ha pas autoritzat no s’hi ha de passar”. L’alcalde hi va afegir que no hi ha cap tanca de seguretat, però “tampoc cap pas habilitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia