Successos

estats units

Un policia d’Alabama dispara amb una pistola Taser un director d’orquestra afroamericà

S’havia negat a ordenar a la seva banda a deixar de tocar durant un partit de futbol americà d’institut

Un agent de policia de Birmingham, a l’estat nord-americà d’Alabama, va utilitzar una pistola elèctrica contra un director d’orquestra afroamericà que es va negar a ordenar a la seva banda de música d’institut que deixés de tocar durant un partit de futbol americà entre centres educatius, informa l’agència Efe.

La policia està investigant el succés, registrat la setmana passada i donat a conèixer pels mitjans locals aquest dimecres després de la difusió a les xarxes socials d’un vídeo de l’incident, que la congressista afroamericana del parlament estatal d’Alabama Juandalynn Givan, que exerceix d’advocada del director d’orquestra, va qualificar “d’alarmant episodi d’abús de poder” en declaracions recollides per Efe.

L’agència explica que en les imatges del vídeo sobre l’arrest del director d’orquestra Johny Mims, s’observa com els agents s’apropen a ell mentre la banda segueix tocant a les grades. En reiterades ocasions, li demanen que aturi la música i que els estudiants abandonin l’estadi, però Mims persisteix en dirigir la banda i respon a un dels policies amb un “surt del meu davant”. Tot seguit, Mims indica als agents que la banda s’està preparant per retirar-se i que la cançó que estan interpretant és “l’última”. Tot i això, els policies amenacen en arrestar-lo o amb contactar amb l’escola, davant la qual cosa Mims demostra indiferència. En un moment donat, un dels agents decideix arrestar-lo i ordena emmanillar-lo. La música s’interromp i es desencadena el caos amb una multitud de gent. En aquest moment, un agent utilitzar una pistola elèctrica per immobilitzar el director d’orquestra. La pistola taser poden arribar a descarregar fins a 50.000 vols i provoca contraccions dels músculs amb l’objectiu d’immobilitzar el subjecte. Segons Givan més de 140 estudiants eren presents en l’incident i, en el vídeo, es poden escoltar els seus crits durant l’arrest.

La cruesa de la cinta evoca altres casos que, en anys recents, han documentat la violència policial contra la comunitat afroamericana dels Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia